Hlavní obsah

Sparta deklasovala Most, Budějovice Ostravu

PRAHA

Fotbalisté Sparty vyhráli ve 12. kole Gambrinus ligy vysoko na hřišti Mostu 5:0, když dvě branky zařídil Marek Kulič. Do sestavy Sparty se navrátil po vynucené pauze obránce Tomáš Řepka. Další vysoký výsledek se zrodil v Českých Budějovicích, odkud si odváží tříbrankový příděl Ostrava. V domácím prostředí nevyhrály týmy Kladna a Mladé Boleslavi.

Článek

Fotbalisté pražské Sparty si z Mostu odvážejí plný počet bodů. Na pětibrankovém přídělu se podepsal dvěma brankami Marek Kulič. První trefu zaznamenal ve 12. a druhou v 57. minutě a položil tak základ vysokého vítězství 5:0.

O výhře Českých Budějovic nad Baníkem Ostrava rozhodli domácí Jihočeši v prvním poločase. V rozmezí dvaceti minut smetli Ostravu třemi góly. Nejprve se radoval budějovický Mrkvička a o tři minuty později na něj navázal Radzinevičius. Ve 22. minutě uzavřel střeleckou listinu zápasu domácí Horejš.

Kladenští doma těsně podlehli fotbalistům Plzně. Po poločase prohrávali Středočeši dvěma brankami Psohlavce a Šmejkala. Ve druhé půli sice domácí zabrali, ale na branku kladenského Dočkala v 79. minutě již nikdo nenavázal.

Boleslav doma překvapivě padla se Zlínem

Dalším týmem, který před svými fanoušky nebodoval, byli v neděli překvapivě fotbalisté Mladé Boleslavi. Na gól zlínského Žůrka ve 30. minutě mladoboleslavští ani přes drtivý tlak neodpověděli.

Fotbalisté Viktorie Žižkov v nedělním dopoledni zdolali Olomouc o dvě branky. Góly dávali domácí Novotný a Kušníř.

V nedělním večerním utkání si poradili fotbalisté Brna s pražskými Bohemians. O svém domácím vítězství rozhodli dvěma rychlými brankami Polácha a Kaloudy po změně stran.

V sobotní předehrávce zvítězili v souboji prvního s druhým fotbalisté Slavie nad Teplicemi. Vítězný gól domácích dal ve 30. minutě Slávista Volešák.

Reklama