Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 0:1Boleslav doma nestačila na Zlín, srazil ji Žůrkův gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Žůrek 0 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 12. kole první ligy doma nečekaně ztratili všechny body se Zlínem, kterému podlehli 0:1. Jediný gól zařídil po půlhodině hry hostující Libor Žůrek a postaral se o to, že Jihomoravané poprvé z města automobilů odjeli s vítězstvím.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Zlína si odvezli z Mladé Boleslavi plný počet bodů - ilustrační foto.

Článek

Domácí sice ve většině utkání měli místy až drtivý tlak, ale skvělého brankáře Víta Baránka překonat nedokázali. Do čtvrtečního duelu Poháru UEFA s Villarrealem tak nepůjdou v ideálním rozpoložení, v lize již tři zápasy čekají na výhru a na vedoucí Slavii ztrácejí už 13 bodů.

Středočeši po předchozí prohře s Libercem a vydřené remíze v Ostravě nehodlali dopustit další ztrátu a zabrat chtěli proti svému oblíbenému soupeři, protože Zlín v předchozích třech vzájemných duelech porazili shodným výsledkem 2:0. Boleslav i dnes na Jihomoravany vyrukovala s tradičním nátlakovým fotbalem.

Ale ani jedna ze tří boleslavských šancí z úvodní půlhodiny neskončila úspěchem: debutant v základní sestavě Vaněček zblízka střílel jen do gólmana Baránka, který se vrátil do branky po jednozápasové odmlce. Na něm ztroskotal i Táborský, když dorážel ránu Matějovského. A zblízka selhal i Holub.

Zlín využíval rychlé brejky 

Zlín úvodní nápor ustal a pak ukazoval, že rychlé brejky patří k jeho nejsilnějším disciplínám. Žůrek se nejprve vyhnul ofsajdové pasti, ale těsně před brankářem Millerem jej na poslední chvíli stačil rozhodit vracející se Kysela.

Vzápětí na domácí branku postupoval Kraus a Miller měl co dělat, aby jeho střelu z úhlu vytěsnil. Boleslav však ani takové varování nebrala vážně a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Ve 30. minutě Rolko po Vaněčkově těžké zpětné přihrávce chyboval v rozehrávce Žůrek po Vyskočilově přihrávce křížnou střelou poslal Zlín do vedení. Žůrek se trefil letos už počtvrté a po 308 minutách ukončil zlínské střelecké trápení, které se táhlo od říjnového sedmibrankového debaklu na Slavii.

Drtivým domácím náporem odstartovala i druhá půle

S Boleslaví gól otřásl, ale její hráči na hřišti rychle začali pracovat na nápravě. Ještě do poločasu mohl srovnat Táborský, jenže z voleje dobře netrefil Vaněčkův centr. Drtivým domácím náporem odstartovala i druhá půle. Středočeši po jednom ze závarů málem slavili vyrovnání ale k jejich nelibosti slibně se rozvíjející akci přerušil hvizd rozhodčího, který viděl faul jednoho z domácích hráčů.

Mendy pak po centru střídajícího Poláčka lízl míč hlavičkou těsně vedle levé tyče a domácí jako by začínali tušit, že překonání Baránka pro ně bude neřešitelným rébusem. Kletbu nezlomil ani trápící se Táborský: v další čisté šanci vůbec netrefil bránu a v 67. minutě přišel vrchol zmaru domácích.

Mendy se krásně položil do Kyselova centru, ovšem brankář Baránek nevídaným reflexem svému týmu udržel vedení. Boleslavští svého soupeře téměř nepouštěli z jeho poloviny, reprezentant Matějovský, hrající 100. ligový zápas, daleko od branky neúnavně zakládal útočné akce. Ale křečovitá snaha domácích vyzněla do ztracena, Zlínští tak mohli po čtyřech zápasech čekání zase slavit ligovou výhru.

FK Mladá Boleslav - Tescoma Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 30. Žůrek. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Drastik. ŽK: Kopic - Penner, Šmahaj, Bača, Baránek. Diváci: 3430.
M. Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Kysela, Matějovský, Rajnoch, Vaněček (46. Poláček)- Holub (69. Hrdlička) - A. Mendy, Táborský (56. Kalina). Trenér: Ščasný.
Zlín: Baránek - Vidlička, Zbožínek, Kroča, Penner (79. Bača) - Kraus (71. Konečník), Šmahaj, Zúbek, Malár - Vyskočil (87. Zapletal), Žůrek. Trenér: Hoftych.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava