Hlavní obsah

Blažek: Bylo vidět, že to ještě není ono

Do role libereckého spasitele se již ve druhé sezóně za sebou obsazuje devatenáctiletý Jan Blažek. V tomto ročníku fotbalové Gambrinus ligy jej sužují zranění, přesto vstřelil ve dvou zatím odehraných zápasech dvě důležité branky. Obě utkání, to v 7. kole proti Plzni i pondělní dohrávku 12. kola proti Jablonci, Slovan dokázal vyhrát, bez Blažka to spoluhráči zvládli již pouze jednou.

Článek

Jak jste se na hřišti cítil po vleklém zranění?

Jsem rád, že jsem zápas dohrál zdravý. Doufám, že to tak bude pokračovat. Musím teď pracovat na kondici, bylo vidět, že to ještě nebylo ono.

Ve druhém startu v sezóně jste se opět trefil, jak byste váš gól popsal?

Myslel jsem si, že to bude Petr Papoušek dávat pod sebe. Vyšlo to a mně už stačilo pouze nastavit nohu. Jsem rád, že mi to tam spadlo.

Jablonec byl po většinu utkání lepším celkem, čím to?

Zbytečně jsme po vstřelených brankách zalezli a dostali kontaktní gól. To každý tým srazí. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli, to je to nejdůležitější.

Převaha domácích byla markantní především po změně stran...

O přestávce jsme si říkali, že musíme ještě víc bojovat. Nedařilo se nám ale vepředu udržet balón a kvůli tomu jsme se dostávali pod jablonecký tlak.

Jak moc je toto vítězství pro Liberec důležité?

Pro nás je důležité velmi. Zaprvé se jednalo o derby a pak šlo o zápas se sousedem v tabulce. Dá se říct, že se hrálo o šest bodů.

Od příchodu trenéra Škorpila jste získali sedm bodů z devíti možných, myslíte si, že jste z krize venku?

Podle bodů se zdá, že jdeme nahoru. Vyhráli jsme venku, teď je potřeba, abychom získané body potvrdili v domácím zápase, jinak přijdou vniveč.

Reklama

Související témata: