Hlavní obsah

Fotbalista Lukeš se po zranění uzdravuje rychleji, než čekal

Rehabilitace ostravského fotbalisty Martina Lukeše je po třech měsících od utržení čéškového vazu dál, než se čekalo. I tak je ale návrat osmadvacetiletého klíčového záložníka Baníku na ligové trávníky po vážném zranění stále v nedohlednu.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Martin Lukeš z Baníku Ostrava (vlevo) bojuje s Tomášem Janů z Liberce (uprostřed) - ilustrační fotografie.

Článek

Lukeš je mimo hru už bezmála tři měsíce. Celý komplex vazů v koleně si utrhl v druhém ligovém kole proti Mostu; následky musela odstranit operace, po níž fotbalista nastoupil cestu zdlouhavé rekonvalescence. "Jde to líp, než se čekalo. Jizva se zahojila dobře, celkem už to ani nebolí. Ale nejsem doktor, abych přesně popsal co a jak," řekl ve čtvrtek Lukeš novinářům.

K fotbalu se přesto jen tak nevrátí. Operované koleno zatím zvolna rozhýbává v mírné zátěži šlapáním na rotopedu. "Začínám jezdit na rotopedu, postupně asi budu zvyšovat zátěž a uvidíme, jak to půjde. Ale kdy se vrátím k fotbalu a do tréninku s mužstvem, to vůbec neplánuju. S doktorem jsme se o tom zatím nebavili," uvedl Lukeš. Lékař Jaroslav Husták hned v srpnu po operaci naznačil, že v ideálním případě by mohl stihnout část zimní přípravy.

Spoluhráče se chystá podpořit proti Brnu

Idol ostravských fanoušků už si díky zlepšenému zdraví může dovolit občasné návštěvy stadiónu. Spoluhráče se chystá podpořit v sobotním utkání proti Brnu. "V hledišti trpím, ale na Brno půjdu. Předtím jsem na zápasy nechodil. Byly skoro všechny v televizi a já jsem koleno nechtěl zbytečně namáhat," vysvětlil Lukeš.

Přiznal, že bezprostředně po úrazu ho na pozitivní myšlenky znovu naladila masová podpora ostravských příznivců. "Ta podpora fanoušků byla neuvěřitelná, hodně mi to pomohlo. Takže doufám, že jim to zase budu moct vrátit na hřišti," dodal Lukeš.

Reklama

Související témata: