Hlavní obsah

Liberec vydřel výhru nad Mostem, Zlín deklasoval v GL Kladno

PRAHA

Fotbalová Gambrinus liga měla v sobotu na programu čtyři zápasy 13. kola. Liberec dokázal svůj vzestup po příchodu trenéra Ladislava Škorpila a porazil na svém trávníku poslední Most 2:1. Hlavní postavou zápasu byl ale rozhodčí Radek Kocián, který připravil útočníka hostů Toleskiho o branku, odpískal pokutový kop a vyloučil tři hráče. Zlín si doma snadno poradil s Kladnem a rozstřílel jej 4:0.

Článek

Poslední Most zavítal na hřiště Liberce, který se dokázal po příchodu staronového kouče Ladislava Škorpila vzchopit a z posledních tří zápasů vyválčil sedm bodů. Mostečtí začali v duchu svého dosavadní působení v nové sezóně, tedy s notně prostupnou obranou. Za nedbalost v defenzívě hosty potrestal nejprve hlavičkou v 11. minutě Filip Dort, o šest minut později si s protihráči pohrál Jan Blažek a vstřelil svou třetí branku ve svém teprve třetím utkání sezóny.

Poté vzal otěže zápasu do rukou hlavní rozhodčí Radek Kocián, který mylně přerušil hru těsně před tím, než Toleski stačil snížit. Kocián vzápětí branku uznal, aby své rozhodnutí mohl opět změnit a nechal zahrát míč rozhodčího. Těsně před poločasem pak odpískal pokutový kop pro hosty po faulu Petrouše na pronikajícího Holendu. Se střelou z penaltového puntíku si věděl rady Goce Toleski a zaznamenal svou šestou branku v ročníku.

Most se snažil celý druhý poločas neúspěšně o vyrovnání, ale domácí brankář Zdeněk Zlámal se překonával. O další vzrušení se postaral i Kocián, který v závěru během pěti minut vyloučil tři hráče. Nejprve viděl druhou žlutou kartu po faulu na Hodúra mostecký Ondřej Prášil, faulovaný se ze hřiště poroučel o dalších pět minut později. V kabině už na slovenského špílmachra minutu čekal spoluhráč Jiří Bílek.

Střídající Nulíček zajistil Jablonci bod

Již ve čtvrté minutě šel sám na jabloneckého brankáře Michala Špita domácí útočník Vojtěch Schulmeister, který sice gólmana obešel, zakončení do prázdné branky mu ale obětavým skluzem překazil stoper Fukal. Bývalý sparťanský bek se stal hrdinou, tentokrát smutným, i v 10. minutě, kdy si vstřelil vlastní branku, která byla nejprve označena za přesný zásah olomouckého Tomáše Randy.

Hostujícímu trenérovi Františku Komňackému se povedlo poločasové střídání. Dušan Nulíček, který nahradil zkušeného kanonýra Zelenku, se prosadil po deseti minutách na hřišti hlavičkou z bezprostřední blízkosti po přesném centru Hamouze. Přes závěrečný tlak Olomouce diváci již další branku neviděli a utkání skončilo remízou 1:1. Jablonec tak stále pokračuje ve smutné sérii - ani v jednom utkání nového ročníku ligy nedokázali Severočeši skórovat více než jednou.

Zlín deklasoval Kladno

Fotbalisté Zlína dokázali na domácím trávníku potvrdit tříbodový zisk v Mladé z Boleslavi v minulém kole. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha rozstříleli na Letné 4:0 Kladno, Středočeši si tak připsali třetí prohru v řadě. O góly domácích se podělili Zbožínek, Vidlička, Žůrek a střídající Vladimír Malár.

Ostravské Bazaly, kde domácí Baník přivítal Brno, byly svědky souboje dvou celků s pohárovými ambicemi. Domácí dokázali naposled vyhrát v 8. kole v Praze na Žižkově, hosté naopak třikrát za sebou opouštěli hřiště nepokořeni. Ostravu poslal do vedení ranou ze střední vzdálenosti David Bystroň ve 26. minutě.

Po změně stran dokázal vyrovnat brněnský Aleš Besta, hosté ale chtěli všechny body. Čáru přes rozpočet jim udělal Střídající Magera chvíli před koncem, kdy úspěšně přehodil brankáře Lejsala. Potěšil tak více než pět tisícovek promrzlých diváků a poslal Baník, alespoň dočasně, na třetí místo tabulky.

Fotbalová liga - 13. kolo
Sobota
15:00Liberec - Most2:1
Branky: 11. Dort, 17. Blažek - 45.+3 Toleski z penalty.
15:00Olomouc - Jablonec1:1
Branky: 10. vlastní Fukal - 55. Nulíček.
17:00Ostrava - Brno2:1
Branky: 26. Bystroň, 86. Magera - 58. Besta.
17:00Zlín - Kladno4:0
Branky: 60. Zbožínek, 70. Vidlička, 75. Žůrek, 83. Malár.
Neděle
17:00Plzeň - Mladá Boleslavon-line
17:00Teplice - České Budějoviceon-line
20:15Žižkov - Slaviaon-line
Pondělí
17:15Sparta - Bohemians 1905on-line

Reklama