Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 4:2Verbíř spasil hattrickem fotbalové Teplice v zápase proti Budějovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Černý 0 : 1
5. Verbíř 1 : 1
12. Mrkvička 1 : 2
31. Verbíř 2 : 2
45. Verbíř 3 : 2
52. Fenin 4 : 2

PRAHA

Fotbalisté Teplic mohou po utkání 13. kola Gambrinus ligy děkovat za tři body především svému kapitánovi Pavlovi Verbířovi. Zkušený borec se v prvním poločase domácího zápasu s Českými Budějovicemi postaral třemi góly o zvrat nepříznivého vývoje. Severočeši nakonec zvítězili 4:2 a alespoň dočasně se vyhoupli na druhé místo tabulky. Ve druhém nedělním zápase prohrála Mladá Boleslav v Plzni 0:2.

Článek

Hosté z Budějovic vlétli na svého soupeře tak, jako sněhová vánice, která na teplických Stínadlech úřadovala těsně před výkopem. Útočník Václav Mrkvička přiťukl osamocenému Černému a ten neměl problém s tím, aby již ve druhé minutě uklidil míč do prázdné branky. Teplice odpověděly za tři minuty. Centr velezkušeného Pavla Verbíře do pokutového území zapadl za záda bezmocného brankáře Kučery.

Fotbalisté Budějovic ale nepolevovali v aktivitě a odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Domácí Koukal se nechal školácky obrat o míč, který za Slavíkova záda poslal technickou střelou agilní Mrkvička. Chybujícího Koukala vystřídal kouč teplických Rada již v 17. minutě Antonínem Rosou. Hře severočeského týmu to evidentně prospělo, do poločasu totiž domácí dokázali vývoj střetnutí otočit.

Postaral se o to dalšími dvěma trefami Verbíř, který tak dosáhl během necelých pětačtyřiceti minut prvního poločasu hattricku. V 31. minutě nejprve po neúspěšném zakončení spoluhráče Martina Fenina obešel tři obránce i gólmana Kučeru, v druhé minutě nastaveného času pak opět nedal hostujícímu strážci branky šanci po sklepnutí od jednoho ze spoluhráčů.

Sedm minut po změně stran se navíc dokázal prosadit nejlepší teplický střelec Fenin, kterému ideálně přihrál střídající Rosa a Teplice zvítězily před necelými třemi tisícovkami diváků 4:2.

Budějovice tak nedokázaly navázat na překvapivě jednoznačnou výhru 3:0 proti Ostravě, které docílily v minulém kole a patří jim jedenáctá příčka v prvoligové tabulce. Teplice se naopak alespoň do pondělní dohrávky mezi pražskými rivaly Spartou a Bohemians 1905 dostaly na druhé místo.

Plzeň drží domácí neporazitelnost a je pátá

Plzeňská Viktoria potvrdila vynikající letošní bilanci na domácím hřišti - na vlastním trávníku ještě neprohrála a posledním dvěma soupeřům nastřílela dohromady pět gólů. Kořistí se v neděli Západočechům stala Mladá Boleslav. Svěřenci trenérského recidivisty Zdeňka Ščasného si po čtvrteční porážce se španělským Villarrealem v Poháru UEFA připsali již druhou prohru v tomto týdnu.

První šanci spálil ve 24. minutě hostující útočník Alex Mendy a platilo otřepané nedáš - dostaneš. Z protiútoku přeloboval brankáře Millera po chytré přihrávce Smejkala plzeňský Marek Jarolím. Zvýšit mohl ve 39. minutě Fillo, ve vyložené šanci pět metrů od brankové čáry ale minul. Reputaci si domácí jednadvacetiletá naděje spravila v poslední minutě prvního poločasu, kdy nadvakrát prostřelila Millera.

Hostující gólman se zřejmě vinou zranění ze střetu se protihráčem Smejkalem z kabiny na druhé dějství zápasu nevrátil, trenér Ščasný jej nahradil ostříleným Petrem Pižanowskim. Ten už míč ze sítě za svými zády nelovil, stejně jako jeho protějšek a reprezentační debutant Michal Daněk. Plzeň se po vítězství 2:0 vyhoupla na páté místo Gambrinus ligy.

Od 20:15 hod. se hraje pražské derby mezi Viktorií Žižkov a Slavií.

Fotbalová liga - 13. kolo
Sobota
15:00Liberec - Most2:1
Branky: 11. Dort, 17. Blažek - 45.+3 Toleski z penalty.
15:00Olomouc - Jablonec1:1
Branky: 10. vlastní Fukal - 55. Nulíček.
17:00Ostrava - Brno2:1
Branky: 26. Bystroň, 86. Magera - 58. Besta.
17:00Zlín - Kladno4:0
Branky: 60. Zbožínek, 70. Vidlička, 75. Žůrek, 83. Malár.
Neděle
17:00Plzeň - Mladá Boleslav2:0
Branky: 29. Jarolím, 45. Fillo.
17:00Teplice - České Budějovice4:2
Branky: 5., 31. a 45+2. Verbíř, 52. Fenin - 2. Černý, 12. Mrkvička.
20:15Žižkov - Slavia1:1
Pondělí
17:15Sparta - Bohemians 1905on-line

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články