Hlavní obsah

Na žižkovském oraništi doklouzala Slavia k remíze 1:1

PRAHA

Na podmáčeném trávníku na Žižkově to vypadalo, že vyhraje hostující Slavia. V předposledním zápase 13. kola Gambrinus ligy totiž sešívaní vedli od 69. minuty zásluhou Pudila 1:0, ovšem Kalodův vyrovnávací gól z nastavení rozhodl o tom, že se o body oba pražské týmy podělí. Na trávníku, který ke konci zápasu jistě ligové parametry nesplňoval se zrodila překvapivá remíza 1:1.

Článek

Na promáčeném terénu poprvé zahrozili domácí. V páté minutě si Švancara dobře držel míč v pokutovém území po centru z levé strany. Kolem něj se rychle shlukli fotbalisté Slavie a žižkovskému mercedesu nezbylo nic jiného než z otočky vystřelit. Tím vytvořil šanci Kušnírovi, ale ten měl nakonec k míči daleko, a tak míč lapila jednička posledních zápasů Slavie, Michal Vorel.

V 11. minutě nepříjemně ze standardní situace pálil domácí kapitán Stracený. Jeho střela jen těsně minula Vorlovu pravou tyč. Na těžkém terénu si o poznání lépe v první čtvrthodině vedli domácí hráči. Okolo patnácté minuty několika slávistům nepříjemně zavařili. Hlavně příležitosti Straceného a Švancary volaly po gólu.

V první gólové šanci zápasu se ocitl ve 35. minutě hostující Volešák, který hlavičkoval úplně osamocený v pokutovém území po centru z pravé strany od Ivany, ale jeho pokus skončil nad žižkovským břevnem.

S druhým poločasem byli opět aktivnější domácí. V 55. minutě uzamkli slávisty v jejich pokutovém území a konečná střela žižkovského Da Silvy byla pro sešívané velkým varováním. Jakoby se první poločas opakoval. Následovala obrovská šance Slavie, když po Pudilově rohu hlavičkoval těsně nad Suchý. Slavia už podruhé hlavičkou málem skórovala.

Gól přišel tedy až v 69. minutě a měl ho na svědomí hostující záložník Pudil. Na levé straně hřiště zpracoval přihrávku, pustil si míč pár kroků před sebe a potom chytrým obloučkem přeloboval Bartalského v žižkovské brance. O chvíli později se o pojistku mohl postarat Ivana. Prokličkoval se mezi domácími obránci, ovšem jeho střela o pár centimetrů přeletěla břevno žižkovské branky.

V 78. minutě vytvořili velice nebezpečný závar před Vorlovou brankou domácí fotbalisté. Míč se odrážel od změti těl v rozbahněném vápně až skončil u nohou Kučery, který také svou šanci zmařil.

Přišla 90. minuta a žižkovský stadión propukl v nadšení. Po závaru před Vorlovou brankou se k míči dostal domácí Kalod a svým gólem rozhodl o tom, že se body budou dělit.

FK Viktoria Žižkov - SK Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 90. Kalod - 69. Pudil.ŽK: Stracený, Procházka, Bukač - Hubáček, Krajčík. Rozhodčí: Kovařík, Lhoták, Mencel. Diváci: 4628.
FK Viktoria Žižkov: Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Šťastný - Kušnír, Procházka, Da Silava, Stracený (79. Novotný) - Moughfire (75. Bukač), Švancara (72. Kalod).
SK Slavia Praha: Vorel - Dřížďal (27. Krajčík), Suchý, Brabec, Hubáček - Ivana, Švec, Gebre Selassie, Pudil - Šenkeřík (81. Kalivoda), Volešák (63. Tavares).
Fotbalová liga - 13. kolo
Sobota
15:00Liberec - Most2:1
Branky: 11. Dort, 17. Blažek - 45.+3 Toleski z penalty.
15:00Olomouc - Jablonec1:1
Branky: 10. vlastní Fukal - 55. Nulíček.
17:00Ostrava - Brno2:1
Branky: 26. Bystroň, 86. Magera - 58. Besta.
17:00Zlín - Kladno4:0
Branky: 60. Zbožínek, 70. Vidlička, 75. Žůrek, 83. Malár.
Neděle
17:00Plzeň - Mladá Boleslav2:0
Branky: 29. Jarolím, 45. Fillo.
17:00Teplice - České Budějovice4:2
Branky: 5., 31. a 45+2. Verbíř, 52. Fenin - 2. Černý, 12. Mrkvička.
20:15Žižkov - Slavia1:1
Pondělí
17:15Sparta - Bohemians 1905on-line

Reklama

Související témata: