Hlavní obsah

Stracený: Pane Jarolíme, klobouk dolů

Kapitán žižkovské Viktorky Luděk Stracený se v nedělním zápase 13. kola Gambrinus ligy zapsal proti Slavii nejen několika nebezpečnými akcemi, ale také hrubým faulem, kterým poslal na nosítka slávistického Dřížďala. Patrně za to mu odmítl po zápase podat hostující trenér Karel Jarolím ruku. „On je určitě kvalitní trenér, do této chvíle jsem ho uznával. Ale jeho gesto jsem nepochopil,“ divil se po utkání Stracený.

Článek

Jak byste zhodnotil zápas?

Byl to těžký terén. My jsme se na to připravili lépe než Slavia. I když jsme prohrávali 0:1, tak jsme si šli zaslouženě alespoň za tím vyrovnávacím gólem. Remíza po tom průběhu byla zasloužená, asi jsme byli lepším týmem a za to jsme rádi.

Vy jste se před příchodem na pozápasovou tiskovou konferenci nad něčím významně podivoval, o co šlo?

K tomu bych se chtěl vrátit. Nepochopil jsem gesto pana Jarolíma. Když mu podávám ruku a on dělá, že mě nevidí a projde okolo mě. To mě trošku zarazilo. On je určitě kvalitní trenér, do této chvíle jsem ho uznával, ale jeho gesto jsem nepochopil.

Proč myslíte, že se tak zachoval?

Jestli neunesl to, že jsme vyrovnali v 90. minutě, tak ať se na mě nezlobí, ale tohle se nedělá. Já si po každém zápase, i prohraném, s každým podám ruku. Ještě jsem mu jí natahoval, on sklonil hlavu a prošel kolem mě. To tedy klobouk dolů.

Nemyslíte si, že to gesto směřovalo k vašemu hrubému faulu, kterým jste ve 24. minutě skosil Dřížďala?

Tak určitě. Do toho souboje jsem šel a byl jsem tam o chvilku později. Byla to zasloužená žlutá karta. Říkal jsem Ládikovi Volešákovi, ať tomu zraněnému hráči vyřídí, že se mu omlouvám. Ale bohužel to je fotbal, špatný byl i terén. Určitě mě to trošku mrzí, že se zranil. Je to kvalitní fotbalista, šel hrozně nahoru, co jsem ho viděl v zápasech Ligy mistrů, tak na mě udělal velký dojem.

Divil byste se, kdybyste za ten zákrok obdržel červenou kartu?

Myslím si, že jsem šel zepředu, ta žlutá byla oprávněná. Kdybych už žlutou měl, tak ano, ale takhle myslím, že to rozhodčí posoudil správně.

Jaký má pro Žižkov bod za tuto remízu význam?

Myslím si, že by nás mohlo nakopnout to, že jsme vyrovnali v devadesáté minutě. Teď pojedeme do Mostu a tam se porveme o tři body. Jsem rád, že jsme to dotáhli, protože jsme si nezasloužili prohrát.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava