Hlavní obsah

Rada: Nikdo nic nevypouští, prostě nám chybí kvalita

Fotbalový klub Bohemians 1905 se po pondělní dohrávce 13. kola Gambrinus ligy na Spartě dál topí v sestupových vodách. „Klokani“ mají na svém kontě pouhých deset bodů a boj o setrvání mezi elitou pro ně bude zřejmě pokračovat až do konce sezóny. „Příliš rychle jsme se vyšplhali do první ligy. Nikdo nic nevypouští, prostě nám chybí kvalita,“ řekl po prohře 1:3 na Letné šestatřicetiletý veterán v zelenobílém dresu Karel Rada.

Článek

Co podle vás rozhodlo o jednoznačném vítězství domácích?

Chtěli jsme do poločasu vydržet bez obdržené branky, a tak si myslím, že rozhodl první gól. V prvním poločase jsme Spartu k ničemu nepustili, přesto jsme inkasovali. My jsme bohužel nebyli vepředu příliš nebezpeční.

V sezóně jste zatím jako jediní dokázali porazit vedoucí Slavii, podařilo se vám to doma. Myslíte si, že byste proti Spartě měli větší šanci uspět na svém stadiónu?

Nebylo to ani tak tím, jestli jsme hráli doma, nebo venku. Proti Slavii nám oproti tomuto zápasu pomohl vedoucí gól.

Sváděl jste tvrdé souboje s domácím dlouhánem Liborem Doškem, v jeden moment jste jej dokonce zasáhl loktem do obličeje...

Vždycky, když jsme proti sobě hráli, byly ty střety takové. Je to kdo z koho. Jedná se o vysokého hráče, který se těžko hlídá.

V sestavě Bohemians se objevilo několik mladíků, výrazně se jim ale prosadit nepodařilo...

Mohlo to být jejich nezkušeností a možná malinko respektem. Někteří z nich hráli na Spartě poprvé.

Momentálně jste předposlední, v čem vidíte největší příčinu vašeho postavení v tabulce?

Příliš rychle jsme se vyšplhali do první ligy. Nikdo nic nevypouští, prostě nám chybí kvalita. Většina kádru teprve sbírá prvoligové zkušenosti.

Jak z nepříjemné situace ven?

Pomohlo by nám posílení do ofenzívy. Kdyby se nám v pár zápasech podařilo bodovat, celý tým by to zvedlo.

Považujete situaci v boji o záchranu pro váš tým za kritickou?

Čeká nás teď reprezentační pauza a pak domácí utkání, které musíme za každou cenu vyhrát. Chce to hlavně klid v rozehrávce.

Reklama