Hlavní obsah

Rozhodčí Kocián za hrubku v Liberci vynechá šest zápasů

PRAHA

Nejméně v nejbližších šesti kolech nebude mezi nominovanými rozhodčími na zápasy první fotbalové ligy Radek Kocián, který tak bude pykat za hrubou chybu v utkání Liberec - Most, v němž uznal a posléze odvolal branku hostů. Omezení na čtyři zápasy potkalo jeho asistenta Martina Večeřu, který nejprve signalizoval, že gól byl regulérní. ČTK to řekl po čtvrtečním podvečerním jednání komise rozhodčích její šéf Luděk Macela.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Rozhodčí - Ilustrační foto

Článek

Absence obou rozhodčích v nejvyšší soutěže však může být mnohem delší, neboť až jim skončí omezení delegace, začnou na jaře v druhé lize. "Jejich výkony napoví, zda se do první ligy vrátí," řekl Macela.

Kocián v utkání 13. kola nejprve uznal a pak odvolal gól mosteckého útočníka Toleského. Těsně před jeho regulérní trefou totiž bezdůvodně zapískal. "Jde o velmi hrubou a nestandardní chybu, přihlédli jsme i k předchozím prohřeškům, jichž se sudí dopustil," uvedl Macela a potvrdil, že komise ve čtvrtek Kociánovi sečetla i hrubky, které ovlivnily výsledek a vypjatý závěr utkání 7. kola mezi Teplicemi a Spartou. V něm byl vyloučen mimo jiné sparťanský kapitán Tomáš Řepka.

Večeřa podle Macely chyboval, když pohybem signalizoval, že branka byla regulérní. Nepomohlo mu, že posléze byl i díky jeho upozornění gól odvolán.

Reklama