Hlavní obsah

Washington se chce zbavit i Langa

WASHINGTON

Češi jsou v hokejovém Washingtonu horkým zbožím. Poté, co se tamní klub NHL pokoušel zbavit drahého Jaromíra Jágra, začalo se spekulovat o výměně jiného českého útočníka - Roberta Langa. Podle listu Washington Post, který o jednáních informuje, jde o další krok majitele Capitals Teda Leonsise ke snížení výdajů.

Foto: Cap's Corner

Robert Lang (vlevo) v českém dresu.

Článek

Capitals získali Langa loni v létě jako volného hráče a pětiletou smlouvu podložili 20 milióny dolary, což z něj činilo po Jágrovi a brankáři Olafu Kölzigovi třetího nejlépe placeného hráče. Střední útočník přišel z Pittsburghu a vedení klubu si od něj slibovalo, že pomůže krajanu Jágrovi, který se v té době hledal.

Centrů je na trhu moc

Nyní se však podle Washington Postu obrátil generální manažer George McPhee na několik klubů s velkorysou nabídkou - vy si vezmete Langa a my budeme plnit část závazků, které vyplývají z jeho současné smlouvy...

Zda ale budou jednání úspěšnější než ta, která Capitals vedli o Jágrovi s newyorskými Rangers, ale není jasné. Za Langa totiž požadují obránce, a ti jsou momentálně nedostatkovým zbožím. Může se proto stát, že právě na této podmínce výměna zkrachuje. Navíc, trh je zaplaven kvalitními centry, ať už se jedná o Douga Weighta (St.Louis), Petra Nedvěda (NY Rangers), Jasona Arnotta a Pierra Turgeona (Dallas) či Jasona Allisona (Los Angeles).

Detroit? Ale co s CuJoem?

Před odchodem do Washingtonu o Langa jako o volného hráče projevily zájem hned tři kluby - Dallas, Rangers a Detroit. Z tohoto triumvirátu zůstal ve hře už jen Detroit, který má na to, aby utrácel, a navíc hledá dobrého centra. Jenže pro Red Wings je po návratu Dominika Haška primární najít nové angažmá pro gólmana Curtise Josepha. Lze tedy předpokládat, že Detroit bude požadovat, aby se CuJo stal součástí výměny.

Lang ve Washingtonu rychle zapadl a na rozdíl od Jágra se těšil i přízni novinářů. Ti jej vychvalovali jako skromného, ale přitom velmi platného hráče.

Reklama

Související témata: