Hlavní obsah

Kalouda srazil Spartu, Bohemka klesla na dno

Fotbalisté Sparty nevyužili šanci přiblížit se vedoucí Slavii na dva body, když v nedělním utkání 14. kola Gambrinus ligy prohráli v Brně 2:4. Dva góly v nervózním duelu, který po vyloučení nedohrál Slepička, vstřelil domácí mladík Kalouda. Hráči Bohemians 1905 prohráli se Zlínem 1:2 a propadli se na samé dno prvoligové tabulky. Most totiž porazil Žižkov 1:0 a díky tříbodovému zisku Severočeši ligového nováčka na předposlední příčce přeskočili.

Článek

Fotbalisté Bohemians poznávají, jak těžký je život v nejvyšší soutěži. Klokani prohráli v úvodním nedělním utkání se Zlínem 1:2 a klesli na dno tabulky. Domácí sice vedli po proměněné penaltě gólmana Radka Sňozíka, dvěma góly o výhře Zlína rozhodl Martin Vyskočil. Sňozík je prvním gólmanem po osmi letech, který vstřelil v nejvyšší soutěži gól. Naposledy se to také z penalty povedlo Radku Černému v dresu Slavie.

Daří se naopak Plzni, která díky gólu kapitána Marka Jarolíma vyhrála v Jablonci 1:0. Hosté se sice po většinu duelu bránili, šest minut před koncem jim ale vyšel rychlý brejk a výhru si již pohlídali.

Poprvé pod vedením kouče Ladislava Škorpila prohrál Liberec. Severočeši zklamali a v Českých Budějovicích prohráli 0:2. Radost domácímu kouči Františku Strakovi udělaly góly Černého a Stráského.

Most porazil Viktorii Žižkov 1:0, gól zařídil už v 11. minutě Goče Toleski. Severočeši tak opustili poslední místo, kam spadl nováček Bohemians 1905. Hostům rozhodčí neuznal tři vstřelené góly.

Večerní dohrávka mezi Brnem a Spartou přinesla hodně nervozity a šest gólů. Čtyři vstřelili domácí (dvakrát se trefil mladík Luboš Kalouda) a po deseti letech nad obhájcem titulu zvítězili. V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučený sparťan Miroslav Slepička.

Kolo zahájila v pátek bezbranková remíza Slavie s Olomoucí, v sobotu remizovala Mladá Boleslav s Teplicemi 1:1. V pondělí přivítá Kladno Ostravu.

První fotbalová liga, 14. kolo:
Slavia Praha - Olomouc 0:0ON-LINE
Mladá Boleslav - Teplice 1:1ON-LINE
Branky: 71. Rajnoch z pen. - 37. Doležal z pen.
Bohemians 1905 - Zlín 1:2ON-LINE
Branky: 6. Sňozík - 31. a 60. Vyskočil
České Budějovice - Liberec 2:0ON-LINE
Branky: 9. Černý, 70. Stráský
Jablonec - Plzeň 0:1ON-LINE
Branka: 84. Jarolím
Most - Žižkov 1:0ON-LINE
Branka: 11. Toleski
Brno - Sparta Praha 4:2ON-LINE
Branky: 31. a 61. Kalouda, 68. T. Došek, 90.+3 Polách - 14. Kisel, 87. Slepička.
Kladno - Ostrava (pondělí 17:15)ON-LINE

Reklama