Hlavní obsah

Most - Žižkov 1:0Most se po výhře nad Žižkovem odpoutal od posledního místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Labant (vlastní) 1 : 0

MOST

Fotbalisté Mostu vyhráli nedělní utkání 14. ligového kola nad žižkovskou Viktorií 1:0 a opustili tak alespoň načas sestupové příčky. Domácím zařídil vítězství svou osmou brankou v sezóně Makedonec Toleski, který se tak opět ujal vedení v žebříčku kanonýrů. Hosté vstřelili hned tři branky, žádná z nich ale neplatila.

Článek

Severočeský celek se před utkáním krčil na poslední příčce a proti pražskému celku chtěl druhou výhrou v sezóně uniknout z pásma sestupu. Proto vsadil domácí trenér Žák opět na ofenzivní sestavu s dvěma klasickými útočníky, které ještě vydatně podporovali oba krajní záložníci. To Žižkov přijel na sever Čech s odlišnou taktikou, na hrotu se bil osamocený Švancara, podporovaný pouze oběma křídly, Bukačem s Moughfirem.

Přesto se k první šanci dostali hosté. Straceného tvrdá střela z přímého kopu trefila v 8. minutě jednoho z hráčů před brankářem Acevským, který už mohl míč pouze tlačit očima mimo branku. Za další dvě minuty bylo před domácí brankou opět rušno. Do odkryté obrany Mostu se vřítil Švancara, před šestnáctkou jej zakřižoval vracející se Webster a žižkovský útočník se po vzájemném kontaktu poroučel k zemi. Rozhodčí Jech však žádný faul neviděl.

Hned z protiútoku udeřil Most. Pilař prošel po pravé straně, posunul míč na Andreie a jeho centr v pádu usměrnil pod tělo brankáře Bartalského domácí kanonýr Toleski. Most vstřelená branka probudila a i nadále byl nebezpečnější. Ve 25. minutě se snesl Mendyho centr na hlavu Holendy a Bartalský míč mířící pod břevno nadvakrát vytěsnil. Po následném rohu se míč snesl k volnému Toleskému, který ale z otočky poslal míč jen vedle tyče.

Acevski předvedl sérii chyb

Zatímco makedonský kanonýr roli hrdiny utkání odmítl, málem se do ni pasoval jeho krajan. Mostecký brankář Lupce Acevski, Australan makedonského původu, totiž začal předvádět nebývalou sérii chyb. V 34. minutě nejprve špatným odkopem nabídl Žižkovu protiútok, který vyústil v centr Švancary. Acevski vyběhl na malé vápno, ale svůj souboj s dvojící hostujících hráčů prohrál a zřejmě od zad Bukače míč doputoval do sítě. Radost Žižkova ale vzápětí zmrazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Nemělo to být poprvé, kdy hosté zažili euforii z branky, záhy zkaženou zdviženým praporkem. Po změně stran je to totiž potkalo hned dvakrát. V 65. minutě Acevski opět prohrál souboj na malém vápně a Švancara poslal míč do sítě, pomezní rozhodčí ale odmával faul žižkovského hráče.

Do třetice se hosté hněvali po odmávaném ofsajdu Tingy, který po křížném pasu zblízka prostrčil míč do sítě. O mnoho více přitom celé druhé dějství nenabídlo, Žižkov se sice tlačil dopředu, ale do šancí se nedostával. Po druhém neuznaném gólu se začalo na hřišti i přes ledové počasí hodně jiskřit, Most ale jinak vývoj utkání kontroloval, naopak mohl rozhodnout po nevydařeném brejku Holendy či nepřesné hlavičce Webstera krátce před koncem.

SIAD Most - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)
Branka: 11. Labant vlastní. Rozhodčí: Jech - Chytil, Pelikán. ŽK: Mendy, Trubila, Bogdanov - Procházka, Kučera, Novotný. Diváci: 2320.
Most: Acevski - Loos (76. Škoda), Webster, Johana, Trubila - Andrei, Pilař, Mendy (55. Schut), Oboya (61. Bogdanov) - Toleski, Holenda. Trenér: Žák.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Kropík, Labant, Šťastný - Procházka, Tinga, Stracený - Bukač (61. Kalod), Moughfire (46. Novotný) - Švancara. Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: