Hlavní obsah

Hodnocení rozhodčích budou pro fanoušky tabu

PRAHA

Známky fotbalových rozhodčích za výkony v první a druhé lize už nebudou zveřejňovány. Vyplývá to z nových pravidel, které před startem nového ligového ročníku ohlásil předseda komise rozhodčích Milan Brabec.

Článek

Kontrola by podle něho měla být zaručena tím, že po každém pátém kole dojde k veřejnému hodnocení. Brabec nezveřejňování známek rozhodčích, které udělují nominovaní delegáti, vysvětlil tím, že podobnou praxi uplatňují jak komise rozhodčích FIFA a UEFA, ale je obvyklá i v řadě fotbalově vyspělých zemí.

"Snažíme se jít osvědčenou zahraniční cestou. Veřejná kontrola bude zaručena tak, že po každém pátém kole svoláme tiskovou konferenci a tam se budeme zabývat konkrétním hodnocením a rozebereme klíčové kritické okamžiky," vysvětlil Brabec, jak hodlá komise zabránit dojmu, že hodnocení sudích nebude pod drobnohledem médií a fanoušků.

Už v loňské sezóně komise přestala zveřejňovat tresty, které rozhodčí dostali za chyby při řízení zápasů. I v nadcházejícím ročníku naopak hodlá komise navázat na loňskou praxi, že se jejich schůzek zúčastní zástupce médií, kterého nominuje Klub sportovních novinářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články