Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 1:1Slavia hrála více než poločas přesilovku, přesto má jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Rajnoch 0 : 1
60. Pudil 1 : 1

PRAHA

Nedělní program 15. kola fotbalové Gambrinus ligy uzavřel na pražském Strahově televizní souboj vedoucí Slavie s účastníkem Poháru UEFA Mladou Boleslaví. V utkání, které hlavní rozhodčí Pavel Královec ovlivnil chybným vyloučením hostujícího Hrdličky již ve 33. minutě, vstřelil každý ze soupeřů jeden gól. Po remíze 1:1 se tak náskok Slavie na druhé Teplice zmenšil na pouhé dva body, Boleslav je v tabulce stále desátá.

Článek

Trenér Slavie Karel Jarolím se musel obejít bez zraněného kapitána Stanislava Vlčka, který laboruje s lýtkový svalem. Pásku tak před zápasem na rukáv navlékl Vladimír Šmicer, který se dal již dohromady po dalším ze série zdravotních trablů. V utkání Ligy mistrů na půdě rumunské Steauy se navíc zranil mladý Michal Švec, který ma krátkodobě kotník ozdobený sádrou. Nastoupit nemohl ani levý obránce František Dřížďal, jehož stehno odneslo tvrdý zákrok žižkovského kapitána Luďka Straceného. Pikantní byl souboj pro dva hráče v hostujícím oranžovém dresu. Tomáš Hrdlička a Ivo Táborský totiž v minulosti na Slavii působili.

Po úvodní oťukávané se „sešívaní“ do svého soupeře zakousli a byl to právě velezkušený Šmicer, kdo se mohl jako první zapsat mezi střelce. V 10. minutě si na hranici vápna srovnal míč na levou nohu a hostující gólman Petr Pižanowski přízemní střelu vytáhl mimo tyče jen konečky prstů. O pět minut později vytvořili domácí před brankou soupeře obrovský závar, ale Suchý s Gebre Selassiem své tutovky z bezprostřední blízkosti trestuhodně zahodili.

Ve 20. minutě předvedl parádní akci hostující kapitán Marek Matějovský. Český reprezentant unikl Tavaresovi, Suchému i Krajčíkovi a předložil míč nekrytému Kyselovi na malé vápno. Jeho tvrdou ránu ale dokázal nohou vykopnout slávistický čaroděj mezi tyčemi Martin Vaniak. Za dvě minuty se příliš nevyznamenal sudí Pavel Královec, který udělil chybně žlutou kartu hostujícímu Hrdličkovi, místo jeho faulujícímu spoluhráči Rajnochovi.

Boleslav se vymanila z tlaku a několikrát nepříjemně zahrozila, především pak ze standardních situací. Po jedné ve 28. minutě míč vypadl z klubka hráčů před Vaniakem jen těsně vedle tyče slávistické branky. O dvě minuty později se již hosté radovali z vedení. Nikým nekrytý Rajnoch před domácím gólmanem tečoval Voříškův přímý kop a Boleslav vedla 1:0. Přehmat rozhodčího Královce se proměnil v chybu ovlivňující zápas ve 33. minutě, kdy Hrdlička, tentokrát správně, inkasoval druhou žlutou a šel se předčasně ohřát do kabiny.

Střídající Volešák tři body netrefil

Domácí kouč Jarolím udělal o poločase dvě změny v sestavě, na trávník vyběhli čerství Ivana s Volešákem. Druhý jmenovaný byl v 50. minutě ostře atakován uvnitř šestnáctky soupeře, penalta se ale nepískala. O dvě minuty později nedokázal Ivana z ideální pozice překonat Pižanowského. Podobně se svou dorážkou naložil i Šenkeřík, který vzápětí neuspěl ani s hlavičkovým pokusem.

V 60. minutě bylo vyrovnáno. Reprezentant Pudil zůstal osamocený na levé straně a kolmici za obranu dokázal levačkou přetavit ve vytouženou branku. Slavia se tlačila dopředu a chtěla strhnout vedení na svou stranu. Při několika akcích chyběla domácím potřebná dávka štěstí, neuspěl ani Volešák s nadějným pokusem z přímého kopu. V 79. minutě se na trávník v hostujícím dresu dostala i nová posila Jiří Mašek, navrátilec ze zahraniční štace.

Střídající Volešák v závěru zahodil dvě vyložené šance a Slavia se tak vítězné branky nedočkala. Po nedělním zápase se její náskok v čele ligové tabulky zmenšil na pouhé dva body. Boleslav zůstává i po 15. kole desátá.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 60. Pudil - 30. Rajnoch. Rozhodčí: Královec - Kordula, Gallo. ŽK: Gebre Selassie - Voříšek, Hrdlička, Matějovský, Rajnoch. ČK: 33. Hrdlička. Diváci: 2523.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie (46. Volešák), Belaid (46. Ivana), Tavares, Pudil - Šmicer (75. Necid), Šenkeřík. Trenér: Jarolím.
Ml. Boleslav: Pižanowski - Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička - Kysela (68. Vaněček), Rajnoch, Matějovský, Kalina - A. Mendy (79. Mašek), Táborský (56. Sedláček) Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: