Hlavní obsah

Stracený: Jablonec se mi zdál být odevzdaný

V posledních týdnech zažili žižkovští fotbalisté mírný vstup tabulkou vzhůru a dostali se tak do vyrovnaného středu k ostatním ligovým týmům. Také nedělní výhra na domácí půdě v 15. kole nad Jabloncem jí třemi body pomohla, aby se od spodu tabulky posunula výš. Zlepšení si je vědom i kapitán Viktorky Luděk Stracený. „Když vstřelíme první gól, pak se mužstvo uklidní,“ vidí jasný recept na dobrý výsledek žižkovský špílmachr.

Článek

Jaký máte dojem z vyhraného utkání?

Myslím si, že šlo o jednoznačné vítězství, i když je to možná moc silný výraz. Šli jsme za vítězstvím. Dali jsme dva góly a ještě jsme měli nějaké šance. Jablonec sice měl nějaké standardky, ale se vší úctou k nim, zdál se mi takový odevzdaný.

V posledních domácích zápasech jste doma zabrali a promítlo se to i na posunu v tabulce.

Je pravda, že jsme ze začátku doma body zbytečně ztráceli. Jsme rádi za tuto zlepšenou bilanci.

Co konkrétně pomohlo vašemu zlepšení?

Často to bylo i o štěstí, když jsme první gól dostali. Byly také individuální chyby, kterých jsme se teď vyvarovali. Když vstřelíme první gól, pak se mužstvo uklidní a dáme další, třeba jako dneska.

Co jste říkal na váš první gól z rohu, který vstřelil Moughfire - řekl vám potom k němu něco?

On říkal, že to bylo pěkné. Dával to na přední tyč. Bylo to skvěle kopnuté.

Jaký styl hry si myslíte, že je na vašem hřišti nejlepší uplatňovat?

Tady se moc kombinovat nedá, hlavně na té jedné straně. Spíše taková rychlá hra. Na tomto terénu jde hodně o taktiku, tady se nedá příliš kombinovat.

Vaše taktika tedy proti Jablonci byla?

Vzadu jednoduše řešit situace. Míče střílet dopředu a tam je odražené získávat. Těžit z vyvinutého tlaku na ně.

Jste spokojeni s bodovým ziskem, který jste dosud uhráli?

Určitě by chtělo, abychom ještě nějaké body získali, abychom neměli problémy se záchranou. Máme tady mančaft, se kterým můžeme být ve středu tabulky. Doufejme, že ještě nějaké body získáme a já věřím, že budeme hrát kolem toho desátého místa.

Reklama