Hlavní obsah

Baranek: Každý by si měl uvědomit, jestli fotbalu dává všechno

Kapitán Jablonce Miroslav Baranek toho zažil za svoji bohatou fotbalovou kariéru už hodně. Otevřeně ovšem přiznává, že situaci, kterou nyní ve svém severočeském klubu prožívá, nepamatuje. Jablonec v neděli prohrál v 15. kole Gambrinus ligy na Žižkově 0:2 a zůstal předposledním místě v tabulce. „Nechci nikomu sahat do svědomí, ale myslím si, že ne úplně všichni tomu dali na podzim vše,“ nebere si servítky Baranek.

Článek

Další utkání, které se vám absolutně nepovedlo. Co s tím?

Pro mě jsou důležité body na hřišti a ty bohužel nezískáváme. Kdybychom měli mít o deset bodů víc, tak za to klidně vyměním celou dovolenou. Ale bohužel body nemáme, tak si musíme všichni přiznat, že nás čeká krušné jaro.

V čem vidíte důvod nedělní prohry?

Nepřizpůsobili jsme se domácím, dostali jsme gól z rohu, což se povede tak jednou za tři sezóny. Domácí byli agresivnější, na svém hřišti umějí hrát.

V utkání jste měli možnost zahrávat spoustu rohových kopů, čím to, že žádný neskončil gólem?

O tom se už také bavíme delší dobu. Pokud zahráváme čtrnáct rohů, z toho deset kvalitně a ani jednou nehlavičkujeme, potom už je někde chyba. Pokud máme v týmu pět hráčů, kteří měří přes stodevadesát, tak si myslím, že bychom se minimálně jednou dvakrát měli prosadit.

Působí na vás takovéto porážky o to víc, když jste kapitánem mužstva?

Nesu to samozřejmě velmi špatně. Hledám, dumám, kde je chyba. Každý v našem kolektivu by si měl uvědomit, jestli dělá maximum, jestli fotbalu dává všechno. Potom by výsledek byl zřejmě úplně jiný. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale myslím si, že ne úplně všichni dali fotbalu vše. Ti jednotlivci ví, o kom mluvím.

Snažil jste se těm jednotlivcům vy jako kapitán nějak domluvit?

Všichni, kteří se v Jablonci pohybují, vědí, že někteří hráči tomu na podzim nedali všechno. Ale není to v mé kompetenci. Je to věc vedení, já se snažím soustředit sám na sebe. Samozřejmě se snažím pomoci těm mladším, ale opravdu je na každém z nich, jak s tím naloží a jak si píšou svoji budoucnost. Snažil jsem se tři čtyři kola zpět domluvit některým hráčům, ale je to hlubšího rázu.

Počítáte s tím, že s očekávaným průvanem může dojít i na vás, starší hráče?

Já si myslím, že na věku nezáleží. Tady záleží na výkonnosti, to je třeba si uvědomit. Píše se, že jsme tam starší, ale kdo byl v utkání starší? Byl tam Homola, kterému je osmadvacet, já a Fukal, který má dvaatřicet. Takto se to hraje už dlouho. Myslím si, že není problém jen ve starých.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články