Hlavní obsah

Šmicrova hlavička zajistila Slavii podzimní půltitul

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalisté Slavie Praha po třech remízách v řadě vyhráli v sobotu v Kladně a mají jistotu, že zimní ligovou pauzu stráví na čele tabulky. Podzimní půltitul jim zajistil kapitán Vladimír Šmicer, který se prosadil hlavou ve 40. minutě.

Článek

Slavia v první půli jasně dominovala, ale do šance se dlouho nedostala. Její tlak končil na hranici kladenského velkého vápna. Až po jedenadvaceti minutách měl po pasu Brabce na levou stranu příležitost Pudil, ale jeho střelu z plného běhu Pavlík vyrazil. Sólo Ivany po narážečce s Ivanou pak zastavil skluzem Szabo.

Domácí útočili sporadicky, hodně kazili. Ale když Szabo zahrál roh v 36. min. pálil nekrytý Bartoš z deseti metrů těsně mimo. Slavii pomohl školáckou chybu Pavlík: roh Volešáka přizvedl Pudil na zadní tyč, kde hlavičkoval Šmicer nedůrazně bráněný Cigánkem a kladenský brankář souboj ve vzduchu prohrál - 0:1.

Gambrinus liga - 16. kolo
Kladno - Slaviaon-line

Po obrátce Kladno přeci jen přidalo, častěji vyráželo na zteč svatyně Slavie a díky zpřesněné kombinaci se do šancí dostalo. Jenže po úniku Vršajeviče a jeho centru zprava chytil Vaniak před Szabem, po Cigánkově kolmici za obranu brankář Slavie ránu Semeráka vyrazil.

Hosté mohli opakovaně do stále více otevřené obrany Kladna pojistit těsné vedení, jenže dvě dělovky Ivany zablokoval chumel hráčů před Pavlíkem, křížná dělovka Pudila šla těsně nad a když Šmicer sklepl centr na velkém vápně ideálně pro Ivanu, lapil jeho nebezpečnou střelu Pavlík nadvakrát.

V závěru zápasu předvedli fotbalisté na obou stranách řadu nepřesností, smutný byl především domácí Killar, který v nastaveném čase hlavičkoval po rohu Szaba z tutové pozici mimo tyče. Jinak se brankáři strachovat nemuseli a Slavia výhru bez problémů uhlídala.

SK Kladno - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 40. Šmicer. Rozhodčí: Racek, žluté karty Semerák, Gross, Szabo - Ivana, Hubáček, Tavares, Pudil. Diváků: 3750.
Kladno: Pavlík - Bartoš, Gross, Killar, Kúdela - Vršajevič (68. Zachariáš), Szabo, Zoubele - Cigánek, Jeslínek - Semerák (83. Šilhan).
Slavia: Vaniak - Gebre Selassie, Suchý, Brabec, Hubáček - Krajčík, Volešák, Tavares, Pudil (80. Jablonský) - Šmicer (84. Belaid), Ivana (75. Šenkeřík).
Další zápasy 16. kola
Neděle 9.12.
13:30Bohemians 1905 - Liberecon-line
13:30Brno - Žižkovon-line
15:00České Budějovice - Zlínon-line
17:00Most - Ostravaon-line
17:00Mladá Boleslav - Olomoucon-line
20:15Jablonec - Tepliceon-line
Pondělí 10.12.
17:15Sparta - Plzeňon-line

Reklama

Související témata: