Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 1:0Fotbalisté Bohemians potřetí v lize vyhráli a již nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Škoda 1 : 0

Fotbalisté Bohemians 1905 vybojovali v 16. kole první fotbalové ligy své teprve třetí vítězství v soutěži. Po výhře 1:0 nad Slovanem Liberec, kterou zařídil svým druhým ligovým gólem již v 18. minutě Škoda, se Bohemians odpoutali z posledního místa tabulky.

Článek

Domácí se museli obejít bez potrestaného Kunáška, ale i opory zadních řad Rady, který si na sobotním tréninku natáhl stehenní sval. Ani hosté nebyli zdaleka kompletní: zranění nepustilo na trávník Holeňáka a Janů, pro čtyři žluté karty chyběl i Hodúr. Od úvodního hvizdu se hrál ve Vršovicích hodně otevřený a ofenzivní fotbal ve velkém tempu.

K první střele se dostal po závaru před domácí brankou ve čtvrté minutě Petrouš, ale vysoko přestřelil. O chvíli později na druhé straně hostující brankář Zlámal na malém vápně neudržel míč, ale Ordoš jej nezpracoval a Zlámal jej za pomoci obránců dostal do bezpečí.

Domácí fotbalisté se tlačili hodně dopředu, útočili v sedmi osmi hráčích a dost odkrývali obranu, což byla příležitost pro rychlé brejky Liberce. Po jednom z nich poslal Nezmar do šance Bílka, ale ten ve stoprocentní příležitosti pálil jen do vybíhajícího Sňozíka. Po čtvrthodině a přišla hrubá chyba Haška po níž šel Blažek sám na Sňozíka, který podruhé v krátké době skvěle zachránil.

V 18. minutě se radovali domácí

Z gólu se však radovali domácí. V 18. minutě se Škoda po kombinační akci šikovně zbavil Šinglára, obešel i Košťála a jeho tečovanou střelu již nedokázal Zlámal vyrazit, přestože si na míč sáhl. O čtyři minuty později po vysunutí Škody a jeho centru před prázdnou bránou chyběl Ordošovi krok ke zvýšení náskoku.

Hosté mohli do poločasu vyrovnat, ovšem promarnili dvě další stoprocentní šance. Nezmar měl ve vápně dost času, ale domácí gólman znovu výborně vykryl prostor. Stejně si vedl i po dalším Nezmarově pokusu.

Krátce po přestávce Šinglár zpětnou přihrávkou chtěl nechat rozehrát Zlámala, kterému vůbec nevyšel odkop. Škoda však z první netrefil prázdnou branku. Domácí útočník pak opět odmítl zvýšit náskok, když Po dalším centru do vápna hlavičkoval v nadějné pozici jen do náručí Zlámala.

V závěru přišla nepřesnost

Hostující kouč Škorpil poslal po hodině hry na trávník třetího útočníka Dorta, ale ani on nepřinesl zlepšení útočné hry. Hlavně Nezmar pokračoval v zahazování šancí. Nejprve po centru Papouška v záklonu nedokázal trefit branku a následně po rychlém brejku Dorta v pádu minul branku.

V závěru již oba celky hrály dost nepřesně, a tak opět výborní domácí příznivci čekali na další šance marně. Přesto měli po zápase důvod k oslavám důležitého vítězství v boji o záchranu.

Reklama

Související témata: