Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 1:1Boleslav ani na posedmé nevyhrála, s Olomoucí brala remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kazár 0 : 1
40. Holub 1 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi ani v 16. kole v duelu s Olomoucí neukončili nelichotivou sérii bez výhry, která se natáhla už na sedm zápasů. Středočeši se Sigmou remízovali 1:1 a v neděli dokonce museli dotahovat manko, když Olomouc vedla od 14. minuty po trefě Kazára. Pět minut před poločasem zařídil pro domácí alespoň remízu Holub.

Článek

Boleslav k duelu s Olomoucí, s níž poslední dva zápasy venku prohrála, nastoupila tři dny po pohárové prohře s AEK Atény a na domácích jako by dlouho ležel stín z promarněné šance postoupit do jarních vyřazovacích bojů v Poháru UEFA. Středočechům navíc v souboji se sousedem v tabulce situaci komplikovala skutečnost, že kvůli žlutým kartám nemohli nastoupit Hrdlička a Voříšek, což si vyžádalo velké rošády v sestavě a na souhře to bylo hodně znát.

Hanáci zase do města automobilů dorazili bez zraněného tvůrce hry Melinha, ale olomoucká záloha i bez brazilského stratéga fungovala dobře. Hosté nejprve přestáli velkou šanci Boleslavi, když Drobisz skvěle vychytal Kalinu a pak nečekaně udeřili. Reprezentační záložník Matějovský ve středu hřiště lacině přišel o míč, Kaščák skvělou kolmicí vysunul Kazára a ten mazáckým obloučkem chytře pokořil exolomouckého gólmana Pižanowského. Kazár po 471 minutách zároveň ukončil střelecký půst Sigmy na hřištích soupeřů.

Olomoucký gól ještě víc zamával s už tak dost podkopanou sebedůvěrou domácího celku, který ještě do většího zmaru uvrhla bídná koncovka, tradiční podzimní problém boleslavských. Útočník Mašek, hrající poprvé od svého návratu z Turecka v základní sestavě, nejprve po Holubově centru hlavičkoval do břevna, Kysela se zase ocitl sám před Drobiszem, ale trefil jen vybíhajícího brankáře. A po půlhodině dlouhán Rolko také míč trkl jen do břevna. Domácí ale do poločasu svoji převahu přetavili ve vyrovnání. Po závaru našel Mendy Holuba, který skóroval chytrou přízemní střelou mezi Drobiszovýma nohama.

Boleslav po pauze ještě víc zmáčkla jinak dobře hrající Olomouc ještě víc před její bránou, jenže pozorně bránící hosté dlouho nedopustili vážnější ohrožení své svatyně. Nebezpečně vypadala až akce Mendyho, který se probil v pokutovém území ke střele, jíž ale chyběla přesnost i razance. Hosté z pečlivé defenzivy občas pohrozili i rychlým brejkem a útočník Hubník v 66. minutě nebyl daleko od toho, aby načal druhou tisícovku gólů Olomouce v nejvyšší soutěži.

Na druhé straně domácí mohli získat vedoucí gól po dobře zahrané standardní situaci, kdy míč málem dotlačili za brankovou čáru obránci Kopic s Procházkou. Druhý jmenovaný se deset minut před koncem dostal i ke střele z dobré pozice a Drobiszovu branku minul jen o metr. S blížícím se závěrem se těžiště hry přesunulo až na výjimky do pokutového území Olomouce.

Holub v dobré příležitosti zamířil nad břevno a promarnil tak poslední velkou šanci na tříbodový zisk. Oba soupeři se v ligových soubojích vůbec poprvé rozešli remízou, ale ta dnes hlavně Boleslav příliš nepotěšila. Domácí přezimují ve druhé polovině tabulky, což je pro jejich ambice slabý počin.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1 (1:1)
Branky: 40. Holub - 14. Kazár. Rozhodčí: Jílek - Filípek, Urban. ŽK: Rolko - Škerle, Bajer, Hubník, Hudec, M. Knakal. Diváci: 3240.
Mladá Boleslav: Pižanowski - Sedláček (51. Brunclík, 78. Táborský), Rolko, Kopic, Procházka - Kysela (56. Vaněček), Mendy, Matějovský, Kalina - Mašek, Holub. Trenér: Ščasný.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič, Hudec, Jindřišek - Bajer (35. M. Knakal), Kaščák, Rossi, Onofrej, Kazár (48. Randa) - M. Hubník (82. V. Schulmeister). Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: