Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 1:0Jablonec přehrál Teplice a nepřezimuje na ligovém dně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Baranek 1 : 0

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce na závěr fotbalového podzimu podali svůj nejlepší výkon a díky vítězství 1:0 nad Teplicemi nebudou přezimovat na dně ligové tabulky, ale na nesestupovém 14. místě. Vítěznou branku v nedělním severočeském derby vstřelil v 39. minutě Miroslav Baranek. Největší šanci hostů spálil sedm minut před koncem Martin Fenin. Hosté zůstali v tabulce druzí, ale mohou svoji pozici ztratit po případné sparťanské výhře v pondělní dohrávce s Plzní.

Článek

Jablonec se po odpoledním programu 16. kola propadl až na ligové dno, ale jeho souboj proti druhému týmu tabulky spíše připomínal nejlepší výkony mužstva z minulých let. Domácí tým měl v sychravém počasí neustále více ze hry a svého soupeře od první minuty předčil v kombinaci, bojovnosti i střeleckých pokusech. Naopak hosté spoléhali jen na um své útočné dvojice, která se však do hry příliš nedostávala.

Jako první sice pálil směrem k soupeřově brance Štohanzl, ale pak dlouhé minuty byli vidět jen domácí, především pak zkušení hráči v čele s Barankem a Fukalem. Střed hřiště pak opanoval mladíček Valenta. Ten totiž měl několik slibných šancí ke vstřelení branky a chybělo mu jen více zkušeností a někdy i štěstí.

Valentovy nejzajímavější okamžiky přišly mezi 13. a 21. minutou, kdy pálil z dvaceti metrů k tyči a brankář Slavík musel jeho míč vyškrábnout na roh, zanedlouho Valentova hlavička šla těsně mimo a pak stejným způsobem nastřelil tyč.

Na brankové konstrukci skončila s přispěním Slavíka také hlavička Fukala ve 39. minutě, ale dobíhající Baranek už našel dostatek klidu a dostal Jablonec do zaslouženého vedení.

Hosté toho do poločasu příliš nepředvedli - ve 31. minutě pálil Verbíř po slibném průniku Mareše do šestnáctky mimo, v závěru stačil pálit na Špita neúspěšně také Fenin.

Ani přestávka na průběhu zápasu nic nezměnila, i když hosté si už dávali větší pozor jak na Valentu, tak na domácí presink. Trenér Rada se snažil hru oživit střídáním, ale na hře to zrovna vidět nebylo. Byla sice vyrovnanější, ale domácí si už dávali pořádný pozor, aby neotevřeli soupeři zadní vrátka, a proto měli i menší počet ofenzivních výpadů.

Hosté navíc dopláceli na nepřesnou hru středové řady, až příliš rozehrávek se k dvojici útočných mladíků ani nedostalo, zatímco domácí v těch chvílích využívali zkušenost svých starších hráčů. Kapitán Baranek sice kvůli zranění nedohrál, ale jeho spoluhráči podávali statečný výkon.

Sedm minut před koncem přesto mohli cenné body ztratit: po chybě Loučky ve středu hřiště hosté předvedli ukázkový brejk, na jehož konci Fenin postupoval sám na Špita, ovšem skákající míč poslal obloučkem nad branku.

FK Jablonec - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 39. Baranek. Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Teuber. ŽK: Baranek, Homola - Sabou, Rosa. Diváci: 1050.
Jablonec: Špit - Zábojník, Fukal, Homola, Hamouz - Baranek (76. Stožický), Loučka, Valenta, Hloušek - Klapka (90. Eliáš) - Nulíček (71. Svátek). Trenér: Komňacký.
Teplice: Slavík - Kaufman (56. Merzič), Klein, Lukáš, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Štohanzl (46. Benát) - Mareš (80. Koukal), Fenin. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články