Hlavní obsah

Boleslavští po krátké dovolené budou trénovat hlavně na Kypru

Nejkratší zimní dovolenou ze všech ligových týmů budou mít letos fotbalisté Mladé Boleslavi. Středočeši totiž ještě 20. prosince odehrají ve Florencii zápas v Poháru UEFA v době, kdy si většina jejich konkurentů bude už přes týden užívat volna. Hned po utkání začne dovolená i Mladoboleslavským, ti se znovu na startu přípravy sejdou 4. ledna a po dvou týdnech vyrazí na herní soustředění na Kypr. Zde budou nezvykle dlouho, přesně dva týdny.

Článek

"Míříme za kvalitními terény a ujíždíme od zdejších hřišť s bahnitými nebo umělými povrchy, které trenéři ani hráči nemilují. Hlavně však jedeme za teplem, aby hráči dávky enormního zatížení lépe vstřebávali bez rizika prochladnutí," vysvětlil na klubových internetových stránkách sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Mladá Boleslav, po podzimu desátý tým první ligy, kvůli kyperskému soustředění nezasáhne ani do Tipsport ligy, které se v minulosti pravidelně zúčastňovala. Hlavním důvodem je právě časnější odjezd na tréninkový kemp na Kypru, zápasy zimního turnaje by tak svěřenci kouče Zdeňka Ščasného nestihli odehrát ve stanovených termínech.

Středočeši před kyperským soustředěním v první polovině ledna v domácích podmínkách sehrají zápasy s druholigovými týmy Hradcem Králové a Bohemians Praha, po návratu je čeká další účastník druhé ligy Dukla Praha a generálkou na jarní část soutěže bude 10. února zápas s dalším týmem z druhé nejvyšší soutěže Marilou Příbram.

Program:
4. ledna: zahájení přípravy a testy ve Vojenské nemocnici ve Střešovicích,
7. - 12. ledna: soustředění v Nymburku,
19. ledna - 2. února: soustředění na Kypru (v plánu 4 zápasy).
Přípravné zápasy:
12. ledna: Mladá Boleslav - Hradec Králové (Nymburk),
16. ledna: Mladá Boleslav - Bohemians Praha,
6. února: Mladá Boleslav - Dukla Praha,
10. února: Mladá Boleslav - Marila Příbram.

Reklama

Související témata: