Hlavní obsah

Fotbalová Slavia má nového majoritního vlastníka

Fotbalová Slavia Praha mění podle serveru Euro.cz svého majoritního vlastníka. Britskou firmu Enic, někdejšího majitele více než 97 procent akcií, nahrazuje česká finanční a poradenská společnost Key Investments, která by měla držet 61 procent akcií klubu. Server zároveň s odkazem na generálního ředitele Slavie Petra Doležala uvádí, že Enic v klubu nyní drží 31 procent akcií.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fanoušci fotbalové Slavie Praha - Ilustrační foto

Článek

Společnost Key Investments je licencovaná nebankovní finanční instituce nabízející kromě jiného investiční služby ve zprostředkování obchodů a správou akcií svých klientů. Dá se tedy očekávat, že Slavia bude mít v brzké době ještě jiného majitele. „Jako firma nejsme vlastníkem akcií Slavie Praha. Informaci, že spravujeme 61 procent akcií Slavie Praha nemohu potvrdit ani vyvrátit,“ řekl serveru Euro.cz předseda představenstva Key Investments Daniel Brzkovský.

Poradce firmy Vladimír Kroužecký zároveň dodal, že jméno klienta nemůže společnost sdělit ani v případě jeho souhlasu. „To nemá logiku. Pokud by chtěl klient své jméno prozradit, udělal by to sám. Key Investments nikdy neobchoduje na vlastní účet, pouze provádí příkazy klienta,“ vysvětluje Kroužecký.

Slávistického šéfa Petra Doležala podle ČTK překvapilo, že celá situace vyplavala na povrch až nyní. Akcionářská struktura klubu se podle něj změnila už zhruba před půldruhým rokem. "Za Enic nemůžu mluvit, vlastnická struktura je jeho záležitostí," prohlásil pro ČTK Doležal.

Společnost Enic byla majoritním vlastníkem Slavie od roku 1997, kdy koupila 54 procent akcií klubu za 120 miliónů korun. Později svůj podíl ještě navýšila až na 96,7 procent.

Reklama

Související témata: