Hlavní obsah

Fenin má nakročeno do Frankfurtu

PRAHA

Bundesligový fotbalový klub Frankfurt má s přibývajícími dny stále blíže k historicky největšímu obchodu ve svých dějinách. Mají zájem o teplického útočníka Martina Fenina. Sport.cz to v pátek potvrdil hráčův agent Pavel Zíka, který v nejbližších dnech s hráčem odcestuje do německého klubu. „Po vánočních svátcích máme naplánovanou cestu do Frankfurtu, kde by se mělo vše doladit,“ řekl Zíka.

Článek

O severočeský klenot se neucházel jen německý Frankfurt. Ve spojitosti s možným přestupem padala jména jako Juventus, Wolfsburg, Brémy nebo právě frankfurtský Eintracht.

„Jednal jsem přímo s majitelem klubu panem Bruchhagenem a jsme domluveni, že by se po svátcích měly detaily smlouvy už jen doladit,“ řekl Zíka a dodal, že se jedná o velmi náročný obchod, který se za poslední roky řadí k těm nejvýznamnějším, co se týče přestupu českého hráče do zahraničí.

O vicemistra světa do dvaceti let měly zahraniční kluby velký zájem už v letním přestupním období. Teplice se ovšem s žádným z nich nedomluvily. Fenin tak mohl v podzimní části sezóny prokazovat svůj talent fanouškům české nejvyšší soutěže, což mnoho fotbalových odborníků kvitovalo.

Pro hráče je totiž vždy lepší, když může pravidelně nastupovat, než vysedávat na lavičce. „To v případě Frankfurtu pravděpodobně nehrozí. Má se jednat o největší přestup klubu a ten by do takového rizika nešel,“ připomněl agent Zíka s tím, že to byl také jeden z důvodů, proč jeho agentura upřednostňovala německý mančaft narozdíl od Juventusu, kde by takovou jistotu herního vytížení patrně neměl.

Fenin si počká na podpis smlouvy

„S panem Bruchhagenem jsme nabídku probrali, ale transfer musí ještě schválit představenstvo klubu. Jednat o tom budeme hned po Vánocích,“ uvedl pro Právo ředitel FK Teplice František Hrdlička.

„Dozvěděl jsem se o přestupu v pátek po návratu z báječné dovolené. Beru to jako hezký dárek k Vánocům, mám radosat, ale komentovat to ještě nechci. Počkám až po podpisu, abych ještě něco nezakřikl,“ řekl Právu Martin Fenin.

O finanční kompenzaci nechtěla mluvit ani jedna strana. Existují dvě verze. Podle jedné by měly Teplice dostat v přepočtu 160 mil. korun, podle jiné asi 100 miliónů Kč. Ve smlouvě s Frankfurtem jsou uvedeny také bonusy za odehrané bundesligové zápasy. Teplice by si mohly údajně přijít na dalších asi 35 mil. korun. Finančně budou participovat i na dalším Feninově přestupu. Juventus podle italských zdrojů nabízel asi 190 mil. korun. „To jsou spekulace, které nebudu komentovat,“ zdůraznil Hrdlička.

Reklama

Související témata: