Hlavní obsah

Sparta začala přípravu fyzickými testy, Sivokovi chybí zatížení

PRAHA

Zimní přípravu odstartovali fotbalisté pražské Sparty již druhý den v novém roce, a pro začátek zvolil letenský tým již tradičně fyzické testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Středečních testů se zúčastnila polovina sparťanského týmu, nechyběl ani kladenský navrátilec Jeslínek. „Nic příjemného, ale bez toho to nejde,“ zhodnotil na sparťanském webu začátek přípravy pětinásobný střelec podzimní části ligy.

Článek

Hráči neoblíbený běh na pásu absolvovala také staronová posila letenské defenzivy Tomáš Sivok. "Fyzicky jsem snad připraven dobře, chybí mi především zápasové zatížení. Do startu ligy však odehrajeme několik přípravných utkáních. Věřím, že Spartě v honbě za titulem budu užitečný ,“ řekl sparťanský srdcař, který do pražského celku přišel na půlroční hostování z italského Udine.

Nepříjemnou, přesto však nutnou fázi přípravy přijali sparťanští fotbalisté s nadhledem a s vědomím, že je to pro jejich dobro. "Tuto část sezóny nemá rád nikdo, ale je to nutné, budeme z toho čerpat celé jaro," zhodnotil fyzické testy defenzivní záložník Luboš Hušek. Pro mě osobně to po zranění bylo první měření, ale cítím se dobře. Na zimní přípravu jsem snad dobře připraven,“ dodal ex-jablonecký fotbalista, který bude po potížích chybět na víkendovém halovém turnaji v Praze. „Máme to za sebou, stačilo," doplnil ho Jiří Kladrubský.

Druhá polovina hráčů, která se středečních fyzických testů neúčastnila, absolvovala pod dohledem kouče Michala Bílka trénink na Letné, návštěvu FTVS si zbytek hráčů užije ve čtvrtek.

O místo budou bojovat navrátilci

Trenéru Michalu Bílkovi se bude hlásit oproti závěru podzimní části ligy hodně rozšířený kádr, protože vedle Sivoka budou muset kustodi najít místo také pro navrátilce z hostování. Bojovat o místo v sestavě se vrací Jiří Jeslínek a Ondřej Kúdela z Kladna, Jan Holenda z Mostu a také Petr Voříšek z Mladé Boleslavi. Ten by mohl nahradit na postu pravého beka Zdeňka Pospěcha, jehož přestup do Wolfsburgu by měl dokončen v nejbližších dnech. O odchodu Michala Kadlece do Německa se zatím jen spekuluje a hráč ve středu začal s přípravou ve Spartě.

O šanci budou usilovat také hráči, kteří na podzim bojovali v rezervním týmu. Mezi nimi i Daniel Kolář, který ještě v úvodu podzimu patřil mezi hlavní opory prvního týmu, jenže nechtěl prodloužit smlouvu a vedení klubu ho dočasně postavilo mimo hlavní kádr. "Kolář se začíná připravovat s prvním týmem, na Letné dnes prodloužil smlouvu do roku 2010," řekl ČTK mluvčí klubu Jakub Otava.

S Kolářem se chtějí prodrat na výsluní také další hráči béčka, kteří v průběhu podzimu už střídavě v Bílkově mužstvu trénovali jako Jan Krob, Bohumil Nádeníček a Patrik Beutel. A také dvacetiletý Kamil Vacek, který do Sparty přišel už v létě z Bielefeldu, kam zamířil kdysi z Olomouce, v jejímž dresu už odehrál devět prvoligových soubojů.

Reklama

Související témata: