Hlavní obsah

Liberecký útočník Blažek míří do fotbalové Slavie

PRAHA

Novou ofenzivní posilou fotbalové Slavie Praha se stane dvacetiletý liberecký útočník Jan Blažek. Reprezentant do 21 let absolvoval ve středu v Praze zdravotní testy a vedení obou klubů se na jeho půlročním hostování již dohodla. Momentálně zbývá už jen dotáhnout smlouvu Slavie s hráčem.

Článek

Už v průběhu podzimu přišel z Liberce do Slavie reprezentační záložník Daniel Pudil, na jehož další hostování uplatnila Slavia opci a po skončení sezóny jej může získat na přestup.

Opačným směrem na sever Čech naopak směřují někteří slávisté, kteří se vrátili z hostování. Do Liberce by měl přestoupit Marcel Gecov, který působil na podzim na Kladně. Slávistický odchovanec a člen stříbrného týmu z loňského mistrovství světa hráčů do 20 let několikrát absolvoval s prvním týmem Slavie letní přípravu, ale do kádru trenéra Karla Jarolíma se trvale neprosadil. V Liberci pro něj mají funkcionáři připravenou smlouvu na tři a půl roku.

"Gecov by měl na postu defenzivního záložníka ve Slavii příliš velkou konkurenci, proto odchází do Liberce za odpovídající částku," uvedl tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Do Liberce míří na půlroční hostování s opcí na přestup také záložník Lukáš Vácha, který na podzim působil v Jablonci.

Do stejného klubu uvolnila Slavie na hostování s opcí na přestup také Bořka Dočkala. Ten na podzim hostoval v Kladně, kde odehrál čtrnáct zápasů, ve kterých vstřelil tři branky.

Reklama

Související témata: