Hlavní obsah

Fotbalista Marek Jarolím přestupuje z Plzně do Slavie

PRAHA

Fotbalová Slavia do svých řad získala velkou rybu. S Plzní se dohodla na přestupu záložníka Marka Jarolíma, který by měl podepsat smlouvu na tři a půl roku. Právu to potvrdil hráčův agent Ondrej Chovanec.

Článek

Přestupovou částku sice všechny strany tají, podle našich informací se však blíží ke dvaceti miliónům korun. Pravděpodobně půjde o jeden z největších transferů v rámci ligy v zimním přestupním termínu. „Odstupné prozrazovat nebudeme, nicméně je to na české poměry dost vysoká částka,“ uvedl Chovanec.

Třiadvacetiletý střední záložník byl na podzim velikou oporou Plzně, v jejím dresu nastřílel pět ligových branek. Sparťanský odchovanec, jenž na Letné nikdy nedostal pořádnou šanci, tak posílí mužstvo, které trénuje jeho strýc Karel Jarolím. „Počítám s tím, že mě hned první den prožene,“ řekl s úsměvem Marek Jarolím. K novému týmu se připojí už ve čtvrtek.

„Se strejdou jsme se o možném přestupu bavili. Vím, že o mě hodně stál a rozhodně mi nedá nic zadarmo. Počítám s tím, že to budu mít možná ještě těžší než ostatní. Je to náročný trenér, ale já se na ten dril moc těším,“ dodala nová akvizice Slavie.

Slavia posílila i na brankářském postu

Informaci o přestupu Jarolíma z Plzně do Slavie potvrdil ve středu také předseda Dozorčí rady FC Viktoria Plzeň a.s. Ing. Miroslav Kříž. "Snažili jsme se Marka udržet, avšak jeho přáním bylo odejít za strejdou do Slavie, a tak jsme mu nemohli bránit," řekl na webu plzeňského klubu Kříž.

Na půlroční hostování s opcí na přestup jde do Slavie i dvaadvacetiletý brankář druholigového Baníku Sokolov Josef Kubásek. ČTK o tom informoval Kubáskův manažer Dalibor Lacina.

Reklama

Související témata: