Hlavní obsah

"Klokani" začali zimní přípravu s 29 hráči

PRAHA

O den dříve než plánovali začali přípravu na jarní sezónu fotbalisté Bohemians 1905. Původně se měli sejít až před čtvrtečními testy na FTVS, ale už mají za sebou první trénink, k němuž se sešli v úterý ve Vršovicích. Trenérům se hlásilo 29 hráčů, kteří pak vyrazili na umělý povrch na Vyšehradě.

Článek

Prvními novými tvářemi jsou Vlastimil Karal z Hradce Králové a především Lukáš Zich, sparťanský gólmanský talent, který naposledy působil v Čáslavi. Oba budou u Botiče hostovat.

Zichovo hostování ještě není zcela dojednáno, ale má povolení s Klokany trénovat. "Jedná se o mladého, vysokého gólmana. Na podzim chytal velmi dobře v Čáslavi a v Bohemce rozšíří konkurenci na brankářském postu," uvedl sportovní ředitel Zbyněk Busta. Do Čáslavi naopak odchází brankář Jiří Havránek. Na odchodu jsou překvapivě dva zkušení hráči - zelenobílý dres už zřejmě nebudou oblékat Jiří Rychlík a Vít Turtenwald.

Nejedná se o jediné změny, klubové vedení chystá i další příchody, ovšem jména případných posil zatím tají. Staronovými tvářemi jsou vlastní hráči vracející se z hostování Jiří Vágner (Krč) a Eduard Formáček (Horní Měcholupy). "Ligové kádry se teprve začínají formovat a hlavní pohyb hráčů ještě přijde. Dosud jsme se věnovali zvýšení konkurence na postech, kde jsme to považovali za nutné," tvrdí ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Někteří hráči mají naopak namířeno pryč. Lukáš Matůš ukončil hostování z Kroměříže, naopak na hostování odchází mladí hráči Petr Pecinovský do Čáslavi, Jan Sirový zůstává v Loko Vltavín a Václav Laušman do Vlašimi. "Chceme, aby naši mladí měli možnost hrát vyšší soutěž a prokázali připravenost na dospělý fotbal," zdůvodnil odchody Busta.

Po čtvrtečních a pátečních testech čeká Bohemians start na víkendovém halovém turnaji, kde obhajuje loňské vítězství. Po něm se už vydají stejně jako další pražské kluby nabírat fyzičku, v případě vršovického klubu do Jizerských hor. Mužstvo dolaďuje i herní soustředění, v jednání je Portugalsko. Ještě předtím bude také tradičně startovat v zimní Tipsport lize.

Reklama