Hlavní obsah

Brazilec Lira se zimy neobává

Čestmír FolkPrávo

Do zimní přípravy se včera pustil s obrovskou vervou, chladu ani sněhu se prý nebojí. Jednadvacetiletý brazilský bek Lira, který je první posilou fotbalistů Brna před odvetnou částí I. ligy, pevně věří, že si v novém působišti vybojuje místo v základní sestavě.

Foto: www.1fcbrno.cz

Nová brněnská posila brazilský fotbalista Lira (vlevo) při předávání dresu.

Článek

„Jsem v Brně už pátý den a na velkou zimu si pomalu zvykám. Je to pro mě něco zcela nového, avšak rozhodně nemám z výběhů zasněženou krajinou obavy. Jsem připraven makat v přípravě naplno, protože první zahraniční angažmá vnímám jako značný posun v kariéře výš,“ svěřil se Lira, který dosud oblékal dres výhradně brazilských celků Corinthians a Juventus Sao Paulo. Na hřišti se nejlépe cítí na postu levého obránce.

Ještě před několika měsíci toho o českém fotbale mnoho nevěděl. „Znal jsem jen Nedvěda, Rosického či brankáře Čecha. Od října, kdy jsem v Brně absolvoval úspěšně testy, jsem už ovšem sledoval českou ligu hlavně přes internet velice podrobně. Vím, že je Brno po podzimu v tabulce páté. A také má krásný střed města, už jsem si ho stihl prohlédnout,“ pochlubil se. Liru těší, že jeho nové mužstvo má před odvetnou částí soutěže vysoké ambice. „Udělám všechno pro to, abych pomohl Brnu do některého z evropských pohárů. Smlouvu jsem podepsal na čtyři roky, a tak tady třeba získám i titul a zahraju si Ligu mistrů,“ usmíval se.

Vřelé přijetí v brněnské kabině ho nadchlo. „S mnohými kluky jsem se zde potkal již při podzimní zkoušce, a tak jsme se teď pozdravili už jako staří známí. Pár českých slovíček jsem už stihl pochytit a další se hodlám brzy naučit. Je mnohem lepší, když člověk rozumí, o čem je v šatně řeč, a nemusí se spoléhat pouze na překlad,“ má Lira jasno.

Reklama

Související témata: