Hlavní obsah

Jarolím bude přísný na synovce i Blažka

Karel FeltPrávo

Tři kvalitní hráče s prvoligovými zkušenostmi už získala Slavia, a to teprve ve čtvrtek přivítal kouč lídra ligy Karel Jarolím své svěřence na zahájení zimní přípravy. Tu červenobílí odstartovali na Strahově, pokračovat budou v Krkonoších, přičemž si první lednový víkend zpestří turnajem v Sazka Areně.

Foto: Slavia Praha/Martin Malý

Trenér Karel Jarolím

Článek

Už v prosinci byl uzavřen přestup mosteckého kanonýra, Makedonce Goče Toleského, hned v úvodu roku přišel plzeňský středopolař Marek Jarolím, odchovanec Sparty a synovec trenéra Karla Jarolíma. Před uzavřením je hostování libereckého útočníka Jana Blažka, který se ale z tréninku omluvil, protože ho trápí horečka.

Hned se odevzdal do péče nového lékařského týmu, který vede Jiří Fousek, primář ortopedie ÚVN v Praze a lékař fotbalové reprezentace. Poměrně v tichosti se do přípravy zapojil gólman reprezentační jednadvacítky Josef Kubásek ze Sokolova. Z rezervy si trenér stáhl mladíky Petra Koblera a Jana Kovaříka.

Chyběli naopak Tijani Belaid, který se s týmem Tuniska chystá na mistrovství Afriky, nachlazený Martin Vaniak a Tomáš Necid, který je po operaci mandlí. Z Brazílie se zatím bez omluvy nevrátil Gaúcho. Zatím stále rehabilitují Dušan Švento a Petr Janda, s nimiž trenér v úvodu jara nepočítá. Naopak zcela fit a při chuti je Vladimír Šmicer.

Neví, do čeho jde

Trenér Karel Jarolím je s posilami spokojen a potěšila ho i skutečnost, že nikdo po svátcích nedorazil s nadváhou. Když přišla řeč na synovce Marka, jen se pousmál: „Neví, do čeho jde. Bude pod tlakem a já také. Věřím, že to zvládne. Co se týká Blažka, vím, co se říká o jeho životosprávě. Tady musí dokázat, že to s fotbalem myslí vážně. Jestliže sám nad sebou potřebuje tvrdou ruku, o to u mne nemusí mít obavu,“ zdůraznil přísný kouč.

Generální ředitel Slavie Petr Doležal vysvětlil zkvalitnění lékařského týmu snahou o zlepšení zdravotního stavu týmu. K posilám uvedl: „Dotahujeme formality Blažkova přestupu. Za něj odejdou Gecov na přestup, Dočkal s Váchou na hostování. Jednáme také o příchodu českobudějovického záložníka Jaroslava Černého. Zatím se nemůžeme shodnout na rozdílu jeden až dva milióny korun. Věřím, že najdeme kompromis. Odešel Vlček, který už je v Anderlechtu a trojice mířící do Liberce. Další změny se uvidí v průběhu přípravy.“

Slavia má s pětibodovým náskokem nakročeno k titulu. „Nebudeme tvrdit, že o titul nehrajeme. Ale nic hotového není. Musíme se připravit co nejlépe a udělat pro úspěch maximum. Stačí dva nepovedené zápasy a… Musíme být stále ve střehu. Bylo by hezké jaro dohrát na novém stadiónu v Edenu. A když už na něm začneme, pak by to mělo mít nejlépe mistrovské parametry,“ přál si Karel Jarolím.

Reklama

Související témata: