Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté začali přípravu bez dvou nejlepších střelců

Bez svých dvou nejlepších střelců Martina Filla a Marka Jarolíma zahájili ve čtvrtek přípravu na jarní část fotbalové ligy hráči Viktorie Plzeň. Takto oslabeni budou Západočeši hájit překvapivé šesté místo, které vybojovali v podzimní části sezóny. Jejich největší opory získaly nová angažmá - Fillo zamířil do norského Stavangeru, kapitán Jarolím posílil Slavii Praha.

Článek

"S nimi nám odešlo deset ze sedmnácti branek. Tým musíme nějak posílit, protože s tímto kádrem jít do jarní sezóny by si, myslím, mohlo být hodně problematické," řekl ČTK kouč Stanislav Levý. Sám upřednostňuje dvě varianty. "Chci hráče, který okamžitě zapadne do základní sestavy, nebo to bude mimořádný talent, který si ještě vychováme," dodal Levý.

Na prvním tréninku se mu sešlo 27 hráčů, z toho ale pět brankářů (Daněk, Krbeček, Ilizi, Ticháček, Houdek) a pětice mladíků, kteří ještě mohou hrát za dorostenecký tým. Kvůli zranění ještě netrénovali Jan Halama a Martin Müller.

V pátek a pondělí absolvují hráči fyzické testy, víkend Viktoria vyplní startem na halovém turnaji Fortuna víkend šampiónů v Praze v Sazka Areně. "Už tam budeme jednat se Slavií o případném hostování některého z jejích hráčů," prozradil generální manažer Viktorie Zdeněk Kořínek.

Mužstvo čeká vedle pražského turnaje také soustředění v Turecku, start v Tipsport lize a celkem deset přípravných zápasů.

Reklama

Související témata: