Hlavní obsah

Marek Jarolím: Přestup do Slavie neberu jako zradu Sparty

Fotbalová Slavia se rozhodla přes zimu posílit svůj kádr, čehož je dokladem také příchod středního záložníka Marka Jarolíma z Plzně. Toho bude v pražském klubu trénovat strýc Karel, příčemž si je fotbalista vědom, že od něj nic zadarmo nedostane. „Vím, že se svým jménem to budu mít těžké. Možná dokonce těžší než někteří ostatní,“ řekl Jarolím Právu den po svém příchodu do slávistického týmu.

Článek

Ve středu se Slavia domluvila s Plzni na vašem přestupu. Co pro vás skok do kádru lídra ligové tabulky představuje?

Obrovskou šanci, kterou budu chtít využít a Slavii pomoct ke splnění všech cílů. Jsem moc rád, že vše s přestupem dobře dopadlo a já mohu přípravu začít už v Praze.

Kdy poprvé se Slavia ozvala?

V průběhu podzimní části sezóny. Věděl jsem, že mě sleduje. Jednání začala až po skončení podzimu, postupně to nabíralo na intenzitě. Před vánočními svátky jsem ještě jistotu neměl, tu jsem získal až ve středu odpoledne. Záleželo na majiteli Plzně, který mě i v rozehrané sezóně pustil do Slavie.

Byl jste během dovolené napjatý?

Samozřejmě jsem v hlavě možný přestup nosil, ale snažil jsem se na to nemyslet. Nemohl jsem to ovlivnit.

Jak těžko se vám opouštěla Plzeň?

Měli jsme tam výbornou partu a podzimní část ligy jsme zvládli velmi dobře. Ale nabídka Slavie se nedala odmítnout. Musel jsem tuhle šanci využít, proto jsem Plzeň opustil v rozehrané sezóně.

Jste odchovancem Sparty. Jak vnímáte přestup do týmu jejího hlavního nepřítele?

Já jsem ve Spartě byl odmalička a nikdy jsem jako spousta dalších odchovanců nedostal šanci v prvním týmu. Neberu proto můj přestup do Slavie jako nějakou zradu Sparty. Slavie mi dala nabídku, kterou mě ohromila, jednala skvěle a proto jsem neváhal.

Více o přípravě Slavie najdete ZDE a ZDE :

Jste na Spartu naštvaný, že jste nikdy nedostal šanci se prosadit v jejím kádru?

Takových hráčů bylo víc. Je to věc Sparty, odchovanci to tam měli vždy těžké. Narozdíl od Slavie. Nebyl důvod čekat na Spartu, její další nabídku. Jsem profesionál, Slavie mi nabídla posunout se ještě výš. Můj vztah ke klubu, kde jsem vyrůstal není v té rovině, že budu derby vnímat vůči Spartě jako srdeční záležitost.

Co je pro vás ve Slavii největší výzvou?

Lákadel je tady spoustu. Slavie před sebou má obrovskou perspektivu a jsem rád, že u toho mohu být. Mají dobrý tým, který hraje fotbal, jenž by mi měl vyhovovat. K tomu je čeká Pohár UEFA s Tottenhamem, brzy bude nový stadión a k tomu skvěle rozehraná ligová soutěž. Doufám, že Slavii hodně pomohu.

Karel Jarolím, trenér Slavie, je vaším strýcem. Jakou úlohu hrál při přestupu?

Měl úlohu trenéra, který si mě vytipoval a s celým realizačním týmem dlouhodobě sledoval. Vím, že se svým jménem to budu mít těžké. Možná dokonce těžší než někteří ostatní, ale jsem připravený se o místo poprat.

Reklama

Související témata: