Hlavní obsah

Slavia Praha vstoupí do přípravy s novým lékařským týmem

PRAHA

Na fotbalisty Slavie Praha bude od začátku zimní přípravy dohlížet nový lékařský tým vedený primářem ortopedie, traumatologie a rekonstrukční chirurgie Ústřední vojenské nemocnice v Praze MUDr. Jiří Fousek, Ph.D. Doktor Fousek již také působí u české reprezentace. Do svého týmu si vybral trojici pomocníků, lékaře MUDr. Václava Vaněčka a MUDr. Petra Krejčího a také fyzioterapeuta Bc. Davida Vrbického.

Článek

„S lékařským zabezpečením jsme nebyli úplně spokojeni. Počet zraněných v uplynulém roce se nám zdál až příliš velký. Samozřejmě tím netvrdíme, že to byla chyba jen v lékařském týmu, to určitě ne. Hráčům jsme i teď zdůraznili, že zdraví je především prvořadou záležitostí i pro ně. Mají největší odpovědnost a záleží také na jejich přístupu k léčebným procedurám. Pan primář Jiří Fousek ze střešovické nemocnice je lékařem národního mužstva a kdysi působil i ve Slavii. Věříme, že tato změna přinese očekávané zlepšení,“ uvedl generální ředitel Slavie Praha Petr Doležal v oficiální tiskové zprávě.

Pro Jiřího Fouska příchod do Slavie není krokem do neznáma. U červenobílých působil již v letech 2000 - 2002, v té době vedli klub trenéři František Cipro, Jaroslav Pešice a také nynější kouč Karel Jarolím. „Nabídka Slavie mne potěšila, na práci se s celým týmem těšíme. Věříme, že naše nemocnice poskytne týmu kvalitní služby a lékařské zázemí. V týmu mám spolupracovníky, kteří se specializují na sportovní lékařství, stejně jako já se na ni velice těší,“ řekl za celý kolektiv lékařů Fousek.

Nový lékař sešívaných doufá, že fotbalisty Slavie nebude vídat pouze na klubové úrovni, ale také při reprezentačních srazech. „Standa Vlček odešel, ale věřím, že kromě Daniela Pudila k nim brzy přibudou i další,“ přeje si Fousek.

Reklama

Související témata: