Hlavní obsah

Karel Jarolím: Marka beru jako každého jiného hráče

Fotbalová Slavia již zahájila zimní přípravu na jarní část Gambrinus ligy, do které tým podzimního mistra povede opět trenér Karel Jarolím. Ten si do týmu vybral například svého synovce Marka Jarolíma a jednu posilu by ještě rád uvítal, nejlépe před odjezdem na kondiční soustředění do Krkonoš. Většina zraněných hráčů se mu již uzdravila, do zimní přípravy nezasáhne pouze trio Švec, Ivana a Švento.

Článek

O víkendu vás čeká turnaj Fortuna víkend šampiónů v Sazka Areně, co od něho očekáváte?

Především bych nerad viděl nějaké zranění. Nechci, aby kluci hráli na hranici rizika. Je to součást zimní přípravy a určitě je to zpestření. Chtěli bychom se prezentovat hezkým kombinačním fotbalem, který se líbí divákovi.

V pondělí odjíždíte na týden do Krkonoš, těšíte se?

Do Krkonoš se samozřejmě těším, jezdíme tam každý rok. Je to soustředění především na fyzickou kondici, hráči z toho pak čerpají celý zbytek sezóny. Ve Švýcarské Boudě máme vše potřebné k dispozici. Hlavní náplní však budou běžky.

Jak jste spokojen s posílením kádru a jak vnímáte synovce Marka?

S posílením kádru jsem spokojen, ale dovedu si představit, že by ještě jeden hráč přišel. Uvítal bych někoho do středové řady. Jméno však nechci zatím prozrazovat. Marka beru jako každého jiného hráče, který přišel v zimní přestávce. Nebudu vůči němu přísnější nebo naopak mírnější. Věřím, že jsme v jeho případě volili uvážlivě, a že jeho angažování byl krok správným směrem.

V jakém stavu je slávistická marodka?

V pořádku už jsou Zdeněk Šenkeřík a Martin Latka, na zátěži budou postupně přidávat Vladimír Šmicer, František Dřížďal i David Kalivoda. Do zimní přípravy naplno nezasáhnou Michal Švec (rehabilituje po sundání sádry - pozn. red.), Milan Ivana (problém se zadním stehenním svalem - pozn. red.), Petr Janda a Dušan Švento (oba dlouhodobě rehabilitují - pozn. red.), zbytek by měl být už snad v pořádku.

Kam pojedete na herní soustředění?

Zahraniční soustředění ještě není dořešené, ale určitě bych jel rád někam do teplých krajin. Důležité však také bude najít kvalitní soupeře. Mám jistou představu, ale zatím si to nechám pro sebe, dokud nebude vše dojednané.

Nasměrujete přípravu k Poháru UEFA, v němž se střetnete po 16 měsících opět s anglickým Tottenhamem?

Přípravu musíme směrem k Tottenhamu namířit, bude to náš první soutěžní zápas na jaře, pak se to už rozjede. Mohli bychom mít určitý deficit, především v rozehranosti, protože v anglické lize nemají zimní přestávku. Na druhou stranu bychom mohli být zdravě namotivovaní.

Reklama

Související témata: