Hlavní obsah

Olomouc zahájila přípravu bez tří Brazilců

OLOMOUC

Bez klasických posil i brazilských krajánků Melinha, Rossiho i Buena ve čtvrtek odstartovali zimní přípravu fotbalisté Olomouce. Brazilský trojlístek se po návratu z dovolené připojí k mužstvu později, ale v případě Melinha se může stát, že se sedmadvacetiletý tvůrce hry obratem vydá do jiného působiště.

Článek

Z podzimního kádru už chyběl i polský útočník Dawid Banaczek, kterému skončilo hostování z Lubinu, a Martin Knakal. Krajní obránce se po návratu z Xanthi na Hané příliš neprosadil a koketuje s nabídkou Bohemians. "Kádr se může během dalších dnů neustále měnit. Zájem je i o Randu, Pulkerta, Vojáčka nebo Komárka, všechno se bude odvíjet od případných jednání," upozornil trenér Martin Pulpit.

Olomoucký kouč má i bez posil z čeho vybírat. První tréninkovou dávku vstřebávaly na tři desítky hráčů; do kabiny áčka si věci z juniorky přemístili gólman Tomáš Bárta, obránci Lukáš Bodeček, Tomáš Hrdlovič, záložníci Jakub Heidenreich, Radim Nepožitek, Tomáš Hořava a útočník Zdeněk Klesnil. Hostování v Jablonci ukončil také středopolař Vojtěch Štěpán.

"Rádi bychom získali nějakého útočníka. Nedávali jsme góly, v koncovce nás bota tlačila nejvíce," uvedl Pulpit, kterému dělá radost alespoň rychlá regenerace dlouhodobě zraněného útočníka Lukáše Hartiga. "Prognózu, kdy by se mohl po operaci utrženého čéškového vazu vrátit k fotbalu, určitě dělat nebudu. Ale uzdravuje se rychle a jeho rehabilitace jde do finální fáze," konstatoval Pulpit.

Sigma stráví takřka celou zimní přípravu v Olomouci. Jen příští týden vycestuje na kondiční soustředění do areálu Devět skal na Českomoravské vrchovině.

Reklama

Související témata: