Hlavní obsah

Nadějný útočník Smejkal přestupuje z Plzně do Teplic

TEPLICE

Fotbalový útočník Michal Smejkal se stal první zimní posilou Teplic, třetího celku prvoligové tabulky. Český reprezentant do 21 let přichází na přestup z Viktorie Plzeň. K mužstvu se připojí v pátek 4. ledna, v sobotu by měl nastoupit k přípravnému utkání s Ústím nad Labem i na halovém turnaji v pražské Sazka Areně.

Článek

Vytáhlý forvard, který by mohl být náhradou za Martina Fenina odcházejícího do Frankfurtu, se v novém působišti podle ředitele komunikace teplického klubu Petra Heidenreicha dohodl na tříleté smlouvě. Přestupová částka nebyla zveřejněna. "Na dalších změnách pracujeme," dodal Heidenreich.

Smejkal se do nového působiště hodně těší. "Jsem sice plzeňský patriot, ale ve Viktorce jsem byl od svých sedmi let a myslím, že nastal ten pravý okamžik na změnu. Angažmá v Teplicích by mě mohlo posunout zase o krok dál," uvedl ve čtvrtek Smejkal.

Teplice v čele s koučem Petrem Radou o něj usilovaly několik týdnů. "To, že mě chtěl sám trenér Rada, pro mě také bylo hodně důležité. Vím, že hodně lidí ode mě bude čekat, že třeba nahradím Fenina, ale já se tím nějak stresovat nechci," dodal Smejkal, který zatím v lize zaznamenal dvě branky, ale na podzim se blýskl čtyřmi trefami v reprezentační jednadvacítce.

Do Teplic jako útočník

Smejkal je ceněný i pro svoji univerzalitu, v Plzni jej občas využívali také jako středního obránce. "Ale myslím, že přestupem do Teplic tyhle rošády skončí. Jsem útočník a Teplice mě také jako útočníka kupují. Do obrany můžu jít ve čtyřiceti v okresním přeboru," podotkl Smejkal s úsměvem.

Smejkalův odchod je pro Plzeň další citelnou ztrátou. Šestý tým ligy už předtím opustil jeho spoluhráč z jednadvacítky Martin Fillo, kterého zlákal norský Stavanger, do pražské Slavie zase přestoupil klíčový záložník Marek Jarolím.

Talentovaný útočník Smejkal zatím odehrál v lize 35 zápasů. "Michalovi jsme nabídli prodloužení smlouvy, on na to ale nereflektoval. Nabídka a veškerá jednání Teplic byla naprosto korektní," uvedl předseda dozorčí rady Viktorie Plzeň Miroslav Kříž.

Pokud by západočeské vedení Smejkala neuvolnilo, stal by se v létě volným hráčem. Klub by pak za jeho odchod inkasoval pouze tabulkovou částku, která činí zhruba milión korun. Podle Kříže by Smejkalův přestup měl kapitolu plzeňských odchodů uzavřít. "Nyní se soustředíme na posílení a stabilizaci kádru, aby i na jaře tým odváděl kvalitní výkony," dodal Kžíž.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články