Hlavní obsah

Teplice zahájily přípravu bez posil i bez trenéra

Výběhem po zasněžených stezkách kolem vrchu Doubravka ve čtvrtek zahájili zimní přípravu fotbalisté Teplic. Scházel jim ale takřka kompletní útok: Smíška s Kroupou nepustily na hřiště zdravotní problémy, nová posila Smejkal z Plzně se připojí k týmu až v pátek. Chyběl i záložník Pavel Hašek, který odejde na půlroční hostování do Bohemians 1905. Korunu všem absencím nasadil nemocný trenér Petr Rada a nakonec i nefunkční váha, která měla odhalit vánoční prohřešky proti životosprávě.

Článek

"Těžko říct, co s ní bylo, prostě nefungovala. Tak jsem musel jet do města shánět novou, jenže všude otvírali až v devět," popsal kuriózní příčinu opožděného začátku přípravy teplický sekretář Jan Skýpala.

Potom už ale hráčům úsměv zmrzl. Trenér Petr Rada jim totiž v ledovém počasí naordinoval výběh na svazích Doubravky, odpoledne potom následoval herní trénink. Ani u jednoho ale Rada už nebyl, bojuje totiž s virózou a hned po úvodním srazu zamířil zpět do postele.

Přípravu proto vedl asistent Zdeněk Klucký, jemuž přidělal vrásky na čele zdravotní stav útočníků. "Smíšek má teploty, Kroupa je po operaci," vyjmenoval hlavní absence.

S týmem se už rozloučil i jeho nejlepší střelec Martin Fenin, jehož nakonec ulovil Frankfurt. Teplice tak již podruhé během sezóny prodaly do bundesligy mladého a talentovaného útočníka, za nějž inkasovaly nemalé peníze. V létě odešel do Wolfsburgu Džeko, klub prodal i stopera Krmaše a záložníka Jirsáka.

Klucký: Feninovy góly nám budou chybět

Kupci za ně vyplatili podle odhadů dohromady až 300 miliónů korun, jenže žádné překotné doplňování kádru se na severu Čech nekonalo. "Když dají takové peníze, musí být ti hráči hodně kvalitní a ještě o ně musejí stát. Proto je to citelné oslabení, hlavně Feninovy góly nám teď budou scházet. Mužstvo má na špičku, ale jen když se vhodně doplní. Máme v podstatě jenom dva stopery," varoval Klucký.

Během dne se dozvěděl alespoň jednu pozitivní zprávu. Teplice dotáhly do konce přestup plzeňského útočníka Smejkala. "Měl by zacelit mezeru po Feninovi. Je to mladý, perspektivní hráč, všechno má před sebou," komenoval novou posilu Klucký.

Smejkala ale první den přípravy Teplice k dispozici neměly, a tak zkoušely hráče z vlastních zdrojů. Do přípravy se zapojili útočníci Emil Rilke a Tomáš Vondrášek, kteří se vrátili z hostování. Vedle nich naskočil i zdravotními lapáliemi stíhaný stoper Vlastimil Ryška a na stejném postu hrající mladík Jan Bartoš. "Je to mladý kluk z rezervy, sledovali jsme ho na podzim a líbil se nám, takže mu dáme šanci," charakterizoval devatenáctiletého odchovance Klucký.

Na závěr dne naordinoval hráčům hru na malém hřišti. "O víkendu hrajeme halový turnaj v Praze, chceme zjistit, komu tenhle typ hry sedí," vysvětlil nezvyklou přípravu Klucký.

V sobotu jeho hráče čeká náročný program. Dopoledne v Mostu hrají utkání Tipsport ligy proti Ústí nad Labem, rychle přejedou do Prahy a budou pokračovat na tamním halovém turnají. Proto budou muset zřejmě rozdělit tým na dvě poloviny. "Jasno v tom ale ještě nemáme, rozhodneme se zítra," uzavřel Klucký.

Reklama

Související témata: