Hlavní obsah

V Liberci mi chyběla motivace, říká Blažek

PRAHA

Se zpožděním a s horečkou třicet devět stupňů se včera hlásil útočník Jan Blažek v kabině fotbalistů Slavie Praha. Forvard by měl v pátek podepsat smlouvu na půlroční hostování v pražském celku. Na působení pod trenérem Karlem Jarolímem se těší. "Já musím mít tvrdou práci a potřebuji nad sebou tvrdou ruku," ujišťuje Blažek.

Článek

Vedoucí tým ligy se včera sešel poprvé před startem zimní přípravy, mladého rychlíka by měl získat na půlroční hostování z Liberce.

„Mám virózu a jedu na infuzi do Střešovic,“ hlásil poté, co se v kabině strahovského stadiónu pozdravil s novými spoluhráči a s trenérem Karlem Jarolímem. Teprve v průběhu pátku by měl přitom Blažek podepsat smlouvu. „Už se ladí jen detaily,“ ujišťoval Blažek.

Byť zatím jde do Slavie jen na půlroční hostování, je na působení v týmu trenéra Jarolíma ohromně natěšený. „Já musím mít tvrdou práci a potřebuji nad sebou tvrdou ruku. Myslím, že tohle všechno ve Slavii budu mít a pro mě to bude jedině dobře,“ usmál se Blažek, o němž se proslýchá, že jeho životospráva nepatří k nejvzorovějším.

„Ve Slavii získám nový impulz. V Liberci mi chyběla motivace,“ překvapil teprve devatenáctiletý útočník. „Na severu Čech jsem dvakrát bojoval o titul. Jenže teď se tam hraje pouze o záchranu a není to optimální. Potřeboval jsem změnu a Slavia mi pomohla. Beru to půlroční hostování jako obrovskou výzvu,“ prohlásil Blažek, který zatím bude bydlet v hotelu Pyramida přímo pod strahovským stadiónem. „Bydlení si vyřeším po návratu z lednového soustředění.“

Reklama

Související témata: