Hlavní obsah

Čtvrtkařka Fuchsová pomůže budějovickým fotbalistům s fyzičkou

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Zlepšit fyzickou připravenost svých svěřenců před jarní sezónou se rozhodl trenér fotbalistů Českých Budějovic František Straka. Jihočeši proto angažovali na první měsíc zimní přípravy bývalou atletku Helenu Fuchsovou, která se bude až do odletu na soustředění na Kypr starat o kondici hráčů. Na čtvrtečním srazu po dovolené se sešel kompletní kádr Dynama, klubové vedení chce posílit hlavně v útoku, kde má momentálně k dispozici jen trio fotbalistů.

Článek

Přípravu na jarní sezonu zahájilo už všech šestnáct prvoligových celků. Budějovičtí začali jako poslední dnes ve dvě hodiny odpoledne a hned je čekal výběh v nedaleké Hluboké nad Vltavou. Na tradiční zdravotní testy vyrazí tým do Prahy až později.

Hráče čekalo první den několik nových tváří. Jako první obměnily České Budějovice stávající realizační tým, Strakovým asistentem se stal někdejší slávista Karel Vácha, ale nejnovější posilou je bývalá čtvrtkařka Fuchsová. Dlouholetá úspěšná reprezentantka, která se stará také o hokejisty pražské Slavie, bude zlepšovat fyzickou kondici Jihočechů až do konce ledna, kdy odcestují na soustředění na Kypr.

Vedení se poohlíží především po náhradě za útočníka Tomase Radzinevičiuse. Dynamo se po podzimu rozloučilo také s dalšími hostujícími hráči Jungrem, Rehákem, Zelinkou a také Brazilcem Renanem. Pokud by nakonec pražská Slavia získala i záložníka Jaroslava Černého, přišli by rázem Českobudějovičtí o více než třetinu svých podzimních branek. Proto šéfové klubu opět jednají s Jabloncem o příchodu útočníka Jana Svátka, který na jihu Čech už dříve působil.

Na zkoušku přicházejí obránce Ján Marcin ze slovenského Sence a záložník Petr Dolejš ze Strakonic. Trenér Straka si vytáhl několik fotbalistů z rezervy, opačným směrem překvapivě putuje středopolař Jiří Adamec a také Jiří Hrbáč. V příštím týdnu se k mužstvu připojí další dva Slováci Hrabáč z Prešova a Tóth ze Zlatých Moravců.

V sobotu 12. ledna vstoupí Jihočeši utkáním s Příbramí do Tipsport ligy, na přelomu ledna a února je čeká vyvrcholení přípravy na Kypru.

Reklama

Související témata: