Hlavní obsah

Brňané v neděli představí brazilského obránce Liru

Už i s novou posilou obrany Brazilcem Lirou nastoupí brněnští fotbalisté tuto neděli v utkání Tipsport ligy v Bratislavě proti Artmedii Petržalka. Brňané mají za sebou pouze dva tréninky, které byly zaměřeny hlavně na fyzickou kondici, v sobotu si vyzkoušejí práci s míčem na umělém trávníku v Tuřanech.

Článek

Trenér Petr Uličný prohlásil, že tři turnajové zápasy v Bratislavě bere především jako přípravu. "Tuto neděli nastoupí společně s Lirou tým složený z mladíků a zbytek kádru bude trénovat v Brně. Od pondělí na nás čeká soustředění ve Velkých Losinách, které zaměříme hlavně na fyzickou kondici. Příští neděli proti Trnavě naopak nastoupí starší hráči," uvedl Uličný na páteční tiskové konferenci. Teprve v herní přípravě v Turecku od 23. ledna do 3. února chce začít hledat optimální sestavu.

Kromě příchodu obránce Liry se zatím brněnský kádr výrazně nezměnil. Do přípravy se ještě zapojili Urban a po návratu z hostování i Simr, po operaci zatím pouze individuálně trénuje středopolař Večeřa. Kádr opustili Smutný a Chlup, oba jsou na zkoušce v druholigovém HFK Olomouc, který trénuje Uličného syn Tomáš. "Nejde v žádném případě v tomto směru o rodinnou spolupráci, odchod obou hráčů na zkoušku vyplynul z dohod vedení klubu," tvrdí Petr Uličný.

Reklama

Související témata: