Hlavní obsah

Most pustil na hostování pětici hráčů

MOST

Hned pět hráčů poslal na hostování poslední celek fotbalové ligy z Mostu. Jedinák s Čonkou míří do Krče, Štípek do Dukly, Fleišman do Sokolova a Brazilec Japan do Hradce Králové. Všichni hráči odcházejí z Mostu do druhé ligy a není vyloučeno, že pokud se vrátí, bude už i severočeský klub působit v téže soutěži.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mostecký Martin Suchý (vlevo) bojuje o míč s Miroslavem Matušovičem ze Sparty.

Článek

Asi nejznámější jméno posílí předposlední celek druhé ligy Spartu Krč. Čtyřiadvacetiletý záložník Jiří Jedinák patřil na začátku sezóny do stabilní základní sestavy, pak se z ní ale vytratil a od 7. kola sledoval zápasy svého týmu v lepším případě jen z lavičky. V Krči mu bude dělat společnost i o rok mladší kolega ze zálohy David Čonka, který podzim odehrál v třetiligových Blšanech.

Do Prahy zamíří i třiadvacetiletý útočník Václav Štípek, tentokrát však na Julisku, kde bude pomáhat k záchraně Dukle. Ani on se na podzim v Mostě příliš neprosazoval, jako střídající hráč naskočil jen do pěti utkání. Stejně starý záložník Jiří Fleišman posílí na jaro Sokolov, naopak ze západu Čech do Hradce klub přesunul dvacetiletého levého obránce Cristiana Thomase, známějšího pod pseudonymem Japan.

Všichni hráči odnesli první zužování kádru, které udělal trenér Robert Žák, jehož čeká na jaře tuhý boj o záchranu. Most je v lize po 16 kolech poslední, dva body od první nesestupové příčky.

Reklama

Související témata: