Hlavní obsah

Maroši potvrdil suverenitu mezi bikery

KLÍNOVEC

Michal Maroši z týmu Polis Racing potvrdil včera na Klínovci pozici domácí jedničky a získal titul mistra republiky ve sjezdu na horských kolech. Mezi ženami se radovala Bohdana Půlpánová (Scott DH team).

Foto: www.surfingvancouverisland.com

Sjezd horských kol je divácky atraktivní disciplínou.

Článek

Na trati dlouhé 2600 metrů, která je u nás nejtěžší, nenašel Maroši přemožitele. "Michal potvrdil svou suverenitu. Spokojen jsem i s druhým Vlastíkem Hynčicou, kterému teprve před třemi týdny sundali sádru ze zlomené ruky. Byl to pro něj první ostrý start," uvedl reprezentační trenér Zdeněk Florián. Obhájce titulu Vágner dojel třetí, když v první jízdě při pádu zničil kolo a boj o titul musel absolvovat na vypůjčeném speciálu.

V ženské kategorii sice zvítězila Slovenka Šišková, ale titul vybojovala druhá Půlpánová, nejlepší z českých závodnic. Té se v závodě, který byl součástí pohárového seriálu T-mobile MTB Tour, podařil velmi dobrý návrat k downhillu po mateřských povinnostech. "Když se teď naplno vrhne do tréninku, určitě se rychle dostane do formy. Dohodli jsme se, že vypustí mistrovství Evropy, ale na světovém šampionátu už by chybět neměla," prozradil Florián.

Výsledky
Muži:
1. Maroši (Polis Racing) 4:25, 2. Hynčica (Remerx Manitou) 5, 3. Vágner (Rock Machine) 9. Stav poháru: 1. Maroši 378, 2. Vágner 332, 3. Joch (Fast) 256.
Ženy:
1. Šišková (SR) 5:44, 2. Půlpánová (Scott DH) 39, 3. Chmurová (Max Cursor) 54. Stav poháru: 1. Šišková 385. Junioři: 1. Charvát (Remerx Manitou) 4:28, 2. Tatarkovič (N-distribution Kona) 4, 3. P. Kotrla (Remerx Manitou) 22. Stav poháru: 1. Tatarkovič 378.

Reklama