Hlavní obsah

Hainault místo do Slavie zamířil hostovat do Sparty

PRAHA

Nečekaný obrat nastal v plánovaném odchodu kanadského fotbalového obránce Andrewa Hainaulta z Mostu. Vedení severočeského klubu sice již před časem oznámilo jeho odchod do Slavie Praha, ale místo toho nakonec nadějný stoper posílí konkurenční Spartu.

Článek

Letenští získali Hainaulta na půlroční hostování s opcí na případný přestup. Opačným směrem putuje na hostování jeho krajan Dave Simpson. ČTK to v neděli oznámili sparťanský mluvčí Jakub Otava a mostecký šéf Petr Kabíček.

Sparta tak potvrdila záměr získat během zimy především posilu na post stopera. Tam by sice mohl nastupovat po svém návratu z Itálie Tomáš Sivok, ale ten může hrát i v záložní řadě. "Jednoho až dva hráče do středu obrany bych ale stále rád získal," prohlásil v pátek trenér Michal Bílek.

Hainault již v neděli odcestuje se Spartou do Špindlerova Mlýna

Přání se mu vyplnilo velmi rychle a Hainault se mu už odpoledne hlásil na Letné, kam se sparťané vrátili po odpoledním finálovém duelu na halovém turnaji v Sazka Areně. Celý hráčský kádr pak vyrazil na soustředění do Špindlerova Mlýna.

"Je to velký skok v mojí kariéře a mám z toho samozřejmě velkou radost. Sparta je velkoklub a vím, že mě tu čeká boj o místo v sestavě. Ale těším se na to, je to velká výzva," uvedl na sparťanském webu obránce, který stále pracuje na vylepšení své češtiny. "Jazyku už celkem dobře rozumím. S mluvením mám stále trochu problémy, ale zlepšuji se," dodal Hainault.

Jednadvacetiletý obránce přišel do Česka před dvěma lety, dosud nasbíral 46 ligových startů a vstřelil jeden gól. V poslední době dostává pravidelně pozvánky do kanadské reprezentace, za níž už sehrál devět zápasů.

Simpson by měl nahradit Toleského 

Svými výkony poutal Hainault pozornost řady českých klubů. Sparta o něj usilovala už na podzim, ovšem tehdy se ještě na jeho příchodu s mosteckými funkcionáři nedohodla.

Nyní už obě strany našly kompromis. Most totiž potřebuje útočníka a pětadvacetiletý Simpson, rovněž člen širšího kádru kanadské reprezentace, by se mohl stát náhradou za odcházejícího Gočeho Toleského. Simpson strávil podzim ve sparťanské rezervě, ale největší jméno si udělal během loňského hostování v Kladně, kde odehrál 15 zápasů a vstřelil jeden gól.

Reklama