Hlavní obsah

Toleski: Máme kádr plný kvalitních hráčů

Nová posila fotbalistů Slavie Goče Toleski se hned v úvodním zápase na Fortuna Víkendu šampiónů trefil do sítě a pomohl tak k výhře svého týmu nad Viktorií Žižkov. Branka ho potěšila, ale mnohem víc by si přál, aby se mu dařilo v zápasech Gambrinus ligy. V novém prostředí v pražském týmu se cítí dobře, hráči na něj byli prý od začátku milí. "Chovali se ke mně přátelsky. Poznal jsem, že se jedná o samé výborné fotbalisty," řekl mimo jiné.

Foto: Slavia Praha/Ondřej Zlámal

Goče Toleski přestupuje z Mostu do Slavie.

Článek

V prvním zápase za Slavii po přestupu z Mostu jste na turnaji Víkend šampiónů vstřelil proti Žižkovu první branku v novém dresu. Byl to vysněný start nového angažmá?

Moc mě branka těší, ale tohle není rozhodující. Neznamená to vlastně vůbec nic. Hlavní a důležitější je, aby se mi dařilo venku při skutečných zápasech.

Jak vás přijali noví spoluhráči?

Jsem ve Slavii teprve pár dnů, ale všichni byli moc milí. Když jsme se poprvé sešli, chovali se velmi přátelsky. Člověk si pak rychle zvyká. A i během těch několika málo tréninků jsem poznal, že se jedná o samé výborné fotbalisty.

Přišel jste s vizitkou druhého nejlepšího střelce ligového podzimu. Slavia ale nakoupila i další hráče, do útoku Blažka. Čeká vás těžký boj o místo v sestavě?

Je to pochopitelné. Budeme bojovat o titul, potřebujeme silný tým. Ale já se nebojím. Budu tvrdě trénovat, maximálně se připravím a budu čekat, jestli mi trenér bude věřit.

Jste připravený nahradit Stanislava Vlčka, na podzim klíčového útočníka Slavie, který odešel do Bruselu a vstřelil sedm branek jako vy?

Přišel jsem jako Goče Toleski. Jsem jiný typ, jiný hráč.

Už jste se stihl přestěhovat do Prahy?

Ne. Zatím dojíždím každý den do Mostu. Moje rodina tam zůstala. Až se vrátíme ze soustředění ve Špindlerově Mlýně, tak bych chtěl najít bydlení v Praze, abych měl klid a čistou hlavu na fotbal.

Pojedete na horské soustředění Slavie s velkým napětím a očekáváním?

No hlavně tam prožiji Vánoce, které se v Makedonii podle pravoslavné víry slaví zrovna v pondělí. Bohužel nebudu s rodinou, ale nedá se nic dělat. Pro manželku jsem nakoupil nějaké drobnosti, nějaké oblečení a tříměsíčnímu synovi Borisovi několik hraček.

Reklama

Související témata: