Hlavní obsah

Holenda: Cítím největší šanci se ve Spartě prosadit

Útočník Jan Holenda se po podzimní části fotbalové sezóny vrátil z hostování v Mostě do pražské Sparty, kde se opět pokusí prokousat do užšího výběru. O tom, jaký dres bude po zimní přestávce oblékat, nepřemýšlí. "Chci se ve Spartě prosadit. Nemohu ale vyloučit ani variantu, že budu hrát jinde," připouští.

Článek

Berete návrat z hostování v Mostu jako další pokus prosadit se ve Spartě?

Pokud bych to bral takhle, tak by to byl druhý pokus. Ale já to tak neberu, protože žádný jiný vlastně nebyl. V létě jsem si vážně poranil koleno, to jako pokus neberu. Teď jsem zcela fit a cítím největší šanci se prosadit a mám chuť se o místo v mužstvu poprat. Kdybych si nevěřil, tak ani do přípravy se Spartou nepůjdu.

Začátek přípravy je vždycky hodně tvrdý a odvíjí se od něj vstup do jara. Po skončení podzimu jste jen odpočíval, nebo jste se sám připravoval na neoblíbený úvod sezóny?

Chodil jsem si zaběhat, ale samozřejmě se to nedá srovnat s přípravou. Byl jsem dvakrát na horách a vyzkoušel si i běžky, takže mám i určitý náskok.

Už vám řekl trenér Bílek, co od vás čeká?

Zatím neproběhlo žádné jednání, na to je čas. Předpokládám, že mi řekne, jestli se mnou počítá, nebo půjdu jinam.

Pokud by vám řekl, že s vámi nepočítá...

O něčem takovém teď nepřemýšlím, přišel jsem s tím, že se chci ve Spartě prosadit. Nemohu ale vyloučit ani tu druhou variantu, s níž bych se nejprve musel vyrovnat vnitřně. Pak bychom si sedli s manažerem a řešili, co dál.

S jakými pocity se ohlížíte za hostováním v Mostě?

S dobrými, protože pro mne bylo po operaci kolena velmi důležité, že jsem hrál. Jestli to bylo optimální, to ať posoudí jiní. Musím určitě Mostu poděkovat, že mě vzal na hostování a mohl jsem kus podzimu odehrát.

Zejména trenéři soupeřů na vás pěli chválu...

To potěší, ale musím si udržet vysokou laťku v každém zápase a dál ji posouvat vzhůru.

Přesto jste ale nestřílel góly, čím to bylo?

Právě... To je u útočníka to nejdůležitější, co se od něj chce. Problém byl asi v hlavě. Dával je Goče Toleski a já se snažil od něj učit. Potřebuji to prolomit. Věřím, že zase budu střílet branky.

Reklama

Související témata: