Hlavní obsah

Pospěch do Wolfsburgu nejde

PRAHA

Obránce Sparty a české fotbalové reprezentace Zdeněk Pospěch do Wolfsburgu nepřestoupil. Kluby se měly dohodnout do pondělního rána. Podle německých zdrojů přestup ztroskotal přibližně na 150 000 eur (asi 4 milióny korun), kterou už odmítl trenér Wolfsburgu Felix Magath přidat.

Článek

Pospěch odjel do Wolfsburgu v neděli společně s Miroslavem Kadlecem, kterého tímto přestupem pověřila šéf agentury Sport Invest International Pavel Zíka. Hráč už byl dohodnutý na třiapůlletém kontraktu, ale čekal na pokyn z Prahy, že může smlouvu podepsat. V tom případě byl v pondělí odletěl s klubem na soustředění do Portugalska. Pokyn však nepřišel, protože kluby se nedohodly. V pondělí dopoledne Pospěch s Kadlecem vyrazili autem opačným směrem. Odpoledne už se hráč hlásil na soustředění ve Špindlerově Mlýně.

„V tuto chvíli je zbytečné cokoliv komentovat, jsem už z těch zdlouhavých jednání unavený. Pro mě se nic nemění, zůstávám hráčem Sparty a už se plně koncentruji na kondiční přípravu,“ konstatoval  . Na Letné mu zůstane kapitánská páska a místo na pravém okraji obrany. Odtud má v tuto chvíli blíž i do reprezentace a na EURO 2008.

„Sparta jednání s Wolfsburgem neiniciovala a rozhodně o transfer neusilovala z ekonomických důvodů. Jednali jsme v zájmu hráče, ale pod podmínkou splnění konkrétních požadavků. Nepodařilo se však dojít k dohodě přijatelné pro všechny strany a jednání tak byla ukončena. Náš postup jsme průběžně konzultovali se samotným hráčem, který naše rozhodnutí chápe a přijal ho,“ uvedl sparťanský ředitel komunikace Jakub Otava.

Sparta už o víkendu posílila defenzívu, z Mostu získala na půlroční hostování kanadského stopera Andrew Hainaulta . Do Českých Budějovic přestoupil z Jablonce útočník Jan Svátek. Z jihu Čech míří do Slavie Jaroslav Černý, k jehož přestupu chybí už jen pár detailů a podpis smlouvy. Plzeňský brankář Michal Daněk míří na testy do anglického druholigového klubu West Bromwich Albion.

Reklama