Hlavní obsah

Fotbalisté Ostravy podlehli v první zimní přípravě Slovácku 1:3

První novoroční zápas fotbalistům Baníku Ostrava nevyšel, v rámci kondičního soustředění dnes podlehli na umělé trávě v Luhačovicích druholigovému Slovácku 1:3. Favorit v silně kombinované sestavě vyhrál první poločas gólem Tomáše Vrťa, ale po obrátce soupeři nestačil a třikrát inkasoval.

Článek

Baník obstojně zvládl pouze polovinu utkání, lídr druhé ligy po změně stran ale ovládl hru a svou převahu korunoval třemi góly. Slovácko pod vedením nového trenéra Leoše Kalvody mohlo vyhrát i výrazněji, ale Görner z trestného kopu trefil v prvním poločase břevno a Šultes těsně před svou úvodní brankou tyčku.

"První půle byla ještě slušná, ale druhý poločas byl z naší strany velice špatný. Velké prostřídání se projevilo na hře, v komunikaci, prostě ve všem. Byl to velký chaos," řekl ČTK trenér Karel Večeřa, který z různých důvodů nepostavil Bystroně, Otepku, Svěrkoše, Vaška, Řezníka ani rekonvalescenty Lukeše, Tomašáka a Bolfa. "Vesměs to bylo proto, že jsem nechtěl na umělé trávě riskovat nějaké zdravotní komplikace," vysvětlil Večeřa.

Ostravští fotbalisté se v Luhačovicích zdrží do soboty. Další přípravný zápas sehrají příští středu na umělé trávě v Kravařích proti druholigové Opavě.

Baník Ostrava - Slovácko 1:3 (1:0)
Branky: 13. Vrťo - 65. a 84. Šultes, 50. Šturma.
Sestava Ostravy: Bernady (46. Buček) - Ricka, Cigánek, Neuwirth (46. Pavlík), Tchuř (46. Čoupek) - Rajtoral (46. Mičola), Marek (46. Metelka), Ficek, Križan - Vrťo (46. Magera), Varadi (46. Zeher).

Reklama

Související témata: