Hlavní obsah

Baník je posílený, hlásí ostravský trenér Večeřa

OSTRAVA

Trenér Karel Večeřa chce na jaře vytáhnout Baník alespoň na třetí místo v ligové tabulce. Před začátkem soutěže loni v létě tak optimistický nebyl. Roli jednoho z favoritů ligy tehdy mužstvu z Bazalů určila média.

Článek

„Na druhou Spartu a třetí Teplice ztrácíme ze čtvrtého místa jenom tři body, a to je jeden zápas. Náš cíl určitě není nereálný, tak proč se o něj nepokusit,“ argumentuje kouč, jemuž vlévá optimismus do žil návrat dlouhodobě zraněných hráčů.

„Jsme posíleni! Tvůrce hry Lukeš již trénuje a je s námi na soustředění, ale ještě nějaká omezení má. Levák Tomašák si už s klukama zahrál bago a středový obránce Neuwirth může hrát i přípravné zápasy,“ hlásí Večeřa z kondičního kempu v Luhačovicích.

Všichni tři navrátilci ale zřejmě nebudou připraveni na první ligový duel v Liberci. „Tomašák nehrál fotbal rok, a to je strašně dlouhá doba. Dnes je těžké odhadnout, kdy dostatečně natrénuje a dostane se do formy,“ zamýšlí se baníkovský trenér. Podobné je to s Lukešem. „I u něj je těžké odhadnout kdy bude stoprocentně připravený. Měl utržený čéškový vaz a se zahájením přípravy s týmem se počítalo o dva měsíce později. Neuwirth má momentálně do mužstva nejblíže.“

Vážným problémem s nejistou blízkou budoucností zůstává Bolf. „Rána na stehně po lékařském zákroku se nehojí. Nicméně celkový Rendův stav se zlepšuje. Jsem optimista, ale kdy nám v obraně pomůže, si netroufnu odhadnout,“ podotýká Večeřa.

Šanci dá talentům

Změny v hráčském kádru Baníku nejsou velké. Hostování ukončil Tesařík a vrátil se do Teplic, Mišinský bude hostovat půl roku v Banské Bystrici. Večeřa vzal do přípravy tři mladé talentované hráče – útočníka Vrťa, tvořivého záložníka Ficka a leváka Križana. „Je důležité, aby poznali, jak to chodí v prvním mančaftu. Možná se některému podaří následovat Řezníka, který před rokem naskočil ze zimní přípravy rovnou do základní sestavy a zabydlel se v ní.“

Co se týče konkurence na jednotlivá místa v sestavě, nejslabší je na levé straně. „Jednáme o příchodu mladého, perspektivního leváka. Ale zatím to vypadá, že k dohodě je daleko,“ říká Večeřa a nezoufá si. „Tchuř s Čoupkem hlavně na konci podzimu ukázali, že se s nimi dá počítat. Levého záložníka může hrát i Mičola a pak je tu přece reprezentant jednadvacítky Tomašák, jenž si snad smůlu na zranění už vybral.“

Baníkovci se vrátí z kondičního soustředění v Luhačovicích v sobotu. Včera odehráli zápas se Slováckem a do přípravy se zapojil i Svěrkoš, který se vrátil z návštěvy kamaráda hokejisty Pavla Kubiny v Kanadě. V příštím týdnu Baník sehraje utkání s Opavou a s Třincem a v pondělí 21. ledna odletí na herní kemp se čtyřmi zápasy do turecké Antalye.

Reklama

Související témata: