Hlavní obsah

Jarolím je s přístupem hráčů na zimním soustředění spokojen

ŠPINDLERŮV MLÝN

Fotbalisté Slavie Praha se od pondělí připravují v Krkonoších na kondičním soustředění. Útočiště nalezli již tradičně na Švýcarské boudě ve výšce 820 metrů nad mořem. Denní náplň je většinou stejná: Běžky a posilovna. Trenér Karel Jarolím má ve Špindlerově Mlýně k dispozici 22 hráčů, včetně nových posil Goce Toleského a Marka Jarolíma.

Článek

V úterý se tým rozdělil na dvě skupinky, z nichž jednu čekala 25 km dlouhá běžecká trasa na Mísečky, druhá se vydala do Špindlerova Mlýna na spinning. Početně větší skupině běžkařů, ve které nechyběli Suchý či Brabec, zvládla trať za 2,5 hodiny.

Druhá skupinka se s teniskami a ručníky vydala mikrobusem do nedalekého Vrchlabí zapojit své svaly při dvouhodinovém tréninku na spinningu. V mikrobusu se sešli nepříliš zdatní lyžaři a rekonvalescenti, například Šmicer, Tavares nebo Švec. „Už jsem zdravý a trénuji naplno. Zdravotní problémy mám od zápasu s Ajaxem, kdy jsem si narazil palec,“ řekl Michal Švec.

Potřebuji to jako sůl, řekl Šmicer 

Tréninkové manko dohání také Vladimír Šmicer, který velkou část podzimní sezóny promarodil. „Vím, že to potřebuji jako sůl,“ je si vědom situace bývalý hráč Liverpoolu či Bordeaux. „Každý večer padnu úplně vyřízený do postele,“ dodal s úsměvem na tváři.

Trenér Pražanů Karel Jarolím je spokojen s přístupem svých hráčů k tréninku. „Přístup je opravdu velmi dobrý. Cíl i touha jsou jasné, chceme titul, ale víme, že to bude těžké,“ řekl Jarolím. „Z hráčů je cítit napětí a odhodlání,“ pokračoval. Fotbalisté si kromě posilovny, běžek a spinningu také zahrají například basketbal či florbal. „Ve středu se dočkají i fotbalového míče,“ pokračoval kouč červenobílých.

Jarolím v Krkonoších postrádá několik hráčů

S týmem v Krkonoších nejsou Brazilci Costa a Gaúcho, kteří se připravují s B-týmem, dále pak marodi Blažek s Vaniakem. V Bratislavě rehabilitují Janda se Šventem, Belaid se s tuniskou reprezentací připravuje na africký šampionát. Poslední posila červenobílých Černý, by se k týmu měla připojit ve středu.

Reklama

Související témata: