Hlavní obsah

Most získal na hostování obránce Bureše a Studíka

Fotbalisty Mostu posílili krátce po zahájení zimní přípravy dva obránci. Z Ružomberoku přichází na roční hostování s opcí šestadvacetiletý Jakub Bureš, ze Slavie získal klub na půl roku o čtyři roky mladšího Jiřího Studíka.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

S Burešem v Mostě podle všeho počítají do základní sestavy. "Je to kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Měl by nám pomoci vyřešit dlouhodobý problém na levém kraji obrany, kam musíme stavět hráče, kteří na tom postu nejsou úplně jistí," řekl ČTK mostecký sportovní ředitel Stanislav Salač.

Odchovanec Bohemians Bureš strávil největší část prvoligové kariéry v Blšanech. Do loňského léta byl v Českých Budějovicích, pak odešel do Ružomberoku. Na svém kontě má 131 ligových utkání, 21 zápasů odehrál za reprezentaci do 21 let.

Zachránit první ligu se v Mostě pokusí i stoper Studík. V závěru roku přestoupil do Slavie makedonský kanonýr Goče Toleski, za něhoř získal Most mimo jiné i Studíka na půlroční hostování.

"Je to talentovaný fotbalista. Na svém kontě má už několik ligových zápasů a u nás chce dál výkonnostně růst," řekl mostecký šéf Petr Kabíček. V lize nastoupil Studík v jedenácti zápasech, naposledy hostoval ve druholigovém celku Bohemians Praha.

Reklama

Související témata: